Την πρακτική της διοίκησης των ΕΛΤΑ στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριο Κάτση να καταγγέλει αναλγησία καθώς όπως σημειώνει η διοίκηση του οργανισμού αύξησε τα τέλη διαχείρισης (προμήθεια) και έτσι παρακρατείται το ποσό των 6,9 ευρώ ανά σύνταξη που παραδίδεται σε κάθε συνταξιούχο.

28 ευρώ παρακράτηση στα απομακρυσμένα χωριά

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες τα ΕΛΤΑ παρακράτουν 28 ευρώ από κάθε ζευγάρι συνταξιούχων σε απομακρυσμένα χωριά που λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω ταχυδρόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάριου Κάτση έχει ως εξής:

«28 ευρώ παρακρατούν αυτές τις μέρες τα ΕΛΤΑ από κάθε ζευγάρι συνταξιούχων που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά και λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω ταχυδρόμου. Αίτια, η απόφαση της διοίκησης του οργανισμού για αύξηση των τελών διαχείρισης σε σχεδόν 7 ευρώ (6,9 για την ακρίβεια) ανά σύνταξη που παραδίδεται. Η αναλγησία, μάλιστα, της διοίκησης αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η προμήθεια αυτή των σχεδόν 7 ευρώ επιβλήθηκε ξεχωριστά και στην έκτακτη ενίσχυση, παρόλο που οι συνταξιούχοι τη λαμβάνουν μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου, χωρίς επιπλέον δρομολόγιο διανομής από τους ταχυδρόμους.

Έτσι βρίσκει λεφτά η γαλάζια διοίκηση

»Η διοίκηση του οργανισμού, επί ΝΔ, από τη μια επιδόθηκε σε πάρτι προσλήψεων golden boys και απευθείας αναθέσεων, σκορπώντας εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους, όπως ο κ. Πάτσης και η κ. Πιτσίκα, από την άλλη προχώρησε σε αύξηση 130% σε σχέση με το 2019 (από 3 ευρώ που ίσχυε όταν ανέλαβε, σε 5 το 2021 και σε 6,9 το 2022) στο ποσό που παρακρατά από χαμηλοσυνταξιούχους απομακρυσμένων χωριών που δεν έχουν άλλο τρόπο να λαμβάνουν τις συντάξεις τους. Φρόντισε, ακόμα, να περάσει την απόφαση κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας, χαρακτηρίζοντάς την απόρρητη ώστε να μη δημοσιευθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

»Έτσι, λοιπόν, βρίσκει λεφτά η γαλάζια διοίκηση των ΕΛΤΑ για τους κάθε λογής… Πάτσηδες και Πιτσίκες. Ξεζουμίζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους με υπέρογκες προμήθειες, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πιερρακάκη να νίπτει τας χείρας του, όπως κάνει κάθε φορά που τα ΕΛΤΑ απασχολούν τη δημοσιότητα για την εξοργιστικά σκανδαλώδη γαλάζια κακοδιαχείριση, τα κλεισίματα καταστημάτων, την αποψίλωσή τους από προσωπικό και την ταλαιπωρία των πολιτών που βιώνουν στην καθημερινότητά τους την κατάρρευση αυτού του ιστορικού οργανισμού».

Πηγή: in.gr