Περίπου 30 ευρωπαϊκές οργανώσεις ζήτησαν σήμερα από την ΕΕ να αυξήσει «τους πόρους που αφιερώνει στην καταπολέμηση της φτώχειας και την παροχή διατροφικής βοήθειας» στον επόμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μπροστά στο «άνευ προηγουμένου κύμα φτώχειας που επιδεινώθηκε από την επιδημία covid-19».

Το κείμενο ζητεί από την ΕΕ να ενισχύσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοήθειας προς τους Άπορους (FEAD) και να αυξήσει τα μέσα που αφιερώνει στην καταπολέμηση της φτώχειας και την παροχή διατροφικής βοήθειας στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο 2021- 2017.

«Οι ήδη σημαντικές ανάγκες θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες διότι η οικονομική και κοινωνική κρίση προβλέπονται μεγάλες και ενδέχεται να οδηγήσουν σε εκρηκτικές καταστάσεις», προειδοποιούν οι ενώσεις.

«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι ενδέχεται να πέσουν, αναμφίβολα για καιρό, στην αβεβαιότητα και τη φτώχεια. Δεν θα πρέπει να τους εγκαταλείψουμε στην άκρη του δρόμου», υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα με τέσσερις γαλλικές οργανώσεις που υπογράφουν την έκκληση (Restos du Coeur, ο Ερυθρός Σταυρός, Secours populaire και η Γαλλική Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων), «87 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr