Την τελευταία της πνοή άφησε καθηγήτρια πανεπιστημίου της Αργεντινής, η οποία παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού, ενώ πραγματοποιούσε διάλεξη σε φοιτητές μέσω του προγράμματος Zoom.

Η Paola de Simone, 46 ετών, που δίδασκε πολιτική και διεθνείς σχέσεις στο Universidad Argentina de la Empresa στο Μπουένος Άιρες, πέθανε την Τετάρτη μετά από αναπνευστικά προβλήματα που παρουσίασε κατά τη διάρκεια διάλεξης στο Zoom.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η Daily Mail, η κατάσταση της 46χρονης φαινόταν τόσο σοβαρή που οι φοιτητές της ζήτησαν τη διεύθυνσή της, ώστε να μπορέσουν να στείλουν ασθενοφόρο.

«Δεν μπορώ…»

«Δεν μπορώ» είπε, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η de Simone έγραψε στο Twitter στα τέλη Αυγούστου ότι είχε συμπτώματα Covid-19 για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, χωρίς πάντως να αναφέρει αν έχει διαγνωστεί θετική στον ιό.

«Είναι πολύ περίπλοκο. Είμαι εδώ [με τον ιό] για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες και τα συμπτώματα δεν εξαφανίζονται» έγραψε.

Το πανεπιστήμιο που δίδασκε η άτυχη γυναίκα εξέδωσε ανακοίνωση που εξέφραζε τη «βαθιά θλίψη» για το θάνατό της. «Η Paola ήταν μια αφοσιωμένη καθηγήτρια και υπέροχος άνθρωπος».

Το πανεπιστήμιο ζήτησε από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να σεβαστούν τη μνήμη της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr