Σε κάθειρξη 16 ετών κατά συγχώνευση για τις κατηγορίες της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατά συρροή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου και για απόπειρα αρπαγής πορνογραφικού υλικού καταδικάστηκε αρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και προπονητής βόλεϊ στο νησί.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον αρχιφύλακα, ενώ, ας σημειωθεί, ότι αθωώθηκε για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης.

Στη σύλληψη του 53χρονου αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει στα τέλη του Ιουλίου του 2022, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη.

Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή, επιχειρούσε συστηματικά να πείσει την ανήλικη να βιντεοσκοπήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Πηγή: in.gr