Η ξύλινη γέφυρα στο παραποτάμιο μητροπολιτικό πάρκο στην Άρτα κατέρρευσε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Το γεφυράκι ένωνε την όχθη με το τεχνητό νησάκι στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας.

Η στιγμή της κατάρρευσης απαθανατίστηκε σε βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα  και αναρτήθηκε στα social media.

Λόγω αρκετών φθορών που είχαν παρατηρηθεί στη γέφυρα είχε απαγορευτεί η διέλευση από πάνω της, ωστόσο, από κάτω συχνά συγκεντρωνόνταν κόσμος και κυρίως παιδιά που τάιζαν τις χήνες και τις πάπιες.

Δείτε το βίντεο με την στιγμή της κατάρρευσης:

Η ανακοίνωση του δήμου Άρτας 

Από την πλευρά του ο δήμος Άρτας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί».

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι ήδη από τον χειμώνα, πριν από τι 15 Ιανουαρίου είχαν γίνει σχετικές αναφορές από πολίτες ότι η εν λόγω γέφυρα είχε σοβαρές φθορές και ήταν έτοιμο να πέσει.

Σημειώνεται ότι το Παραποτάμιο Μητροπολιτικό Πάρκο Άρτας (γνωστό και ως παραλίμνιο) έχει έκταση 165 στρέμματα και βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Άραχθο, στην ανατολική άκρη της πόλης.

Η λίμνη γύρω από την οποία διαμορφώθηκε το πάρκο είναι τεχνητή και αποτελεί έναν χώρο ψυχαγωγίας και άθλησης για πεζοπόρους, ποδηλάτες και παιδιά.

Πηγή: in.gr