Η ζήτηση στη Γερμανία για πατάτες και προϊόντα πατάτας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού, το οποίο σημαίνει ότι το λαχανικό χρησιμοποιείται αντ’ αυτού ως ζωοτροφή ή για την παραγωγή βιοαερίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση του κλάδου.

Έχει υπάρξει μια «καταστροφική μείωση στις πωλήσεις» κατεψυγμένων και αφυδατωμένων προϊόντων πατάτας και προϊόντων ψυγείου σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Βιομηχανικών Φρούτων, Λαχανικών και Επεξεργασίας Πατάτας (BOGK).

Δείτε επίσης: Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ψεκάζουν 7χρονο με χημικά

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πατάτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρα με τεράστια κατανάλωση.

«Αρκετοί εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι επεξεργασμένης πατάτας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BOGK Χορστ-Πέτερ Κάρος.

«Πολύτιμα τρόφιμα πρέπει να χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή, παραγωγή βιοαερίου ή να απορρίπτονται με άλλους τρόπους», με αποτέλεσμα η βιομηχανία να χάνει εκατ. ευρώ.

Ο Κάρος είπε ότι η βιομηχανία επεξεργασίας πατάτας χρειάζεται τη βοήθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο του πρόγραμματος οικονομικής ανάκαμψης.

Αν και τα γερμανικά εστιατόρια έχουν ξανανοίξει, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου αναμένεται να κηρύξουν πτώχευση ενώ η ζήτηση από μεγάλες εκδηλώσεις και εξαγωγές δεν αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα, ανέφερε η BOGK.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανελλήνιες 2020: Οι συμβουλές των ειδικών για άγχος και διατροφή των υποψηφίων

Πηγή: in.gr