Βήμα – βήμα συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση κατασκοπείας, μετά τη σύλληψη δύο Τούρκων στη Μονεμβασιά το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχουν οδηγηθεί στην Κρατική Ασφάλεια στην Αθήνα, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το drone στον Πόρο

Τα δύο άτομα φέρεται να βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στον Πόρο, όπου κατέγραψαν πλάνα από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού με drone.

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων, φαίνεται να «σήκωσαν» drone στην περιοχή του στρατοπέδου στο Νεώριο του Πόρου.

Το υλικό που έχει αντλήσουν οι Αρχές στον σκληρό δίσκο του drone και από τα κινητά των δύο Τούρκων θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Το drone έγινε αντιληπτό από το προσωπικό της μονάδας, που ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές του νησιού και έτσι τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που χειρίζονταν το drone.

Στη συνέχεια υπεβλήθη μήνυση από το Πολεμικό Ναυτικό και οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, όπου τελικά τους πέρασαν χειροπέδες στη Μονεμβασιά.

Το υλικό που έχει καταγραφεί στον σκληρό δίσκο του drone θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Τι υποστηρίζουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 58 και 48 ετών, υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα για τουρισμό και ότι δεν έχουν καμία σχέση με υποθέσεις κατασκοπείας.

Παράλληλα, από τις έρευνες των Αρχών έχει φανεί ότι οι δύο μοτοσικλετιστές εισήλθαν πριν λίγες ημέρες στη χώρα μας, με τα πραγματικά τους στοιχεία και δεν φαίνεται να έχουν ποινικό φάκελο.

«Ανοίγουν» τα κινητά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών θα εξετάσουν τα κινητά των δύο Τούρκων προκειμένου να εξετάσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, θέλουν να εντοπίσουν το στίγμα των κινητών τηλεφώνων και να το συνδυάσουν με την πτήση του drone, καθώς και το υλικό που έχει καταγραφεί στον αποθηκευτικό χώρο του drone.

Οι αναφορές στα τουρκικά Μέσα

Με την υπόθεση έχουν ασχοληθεί και τα τουρκικά ΜΜΕ, με το κρατικό κανάλι TRT να μεταδίδει τις πληροφορίες, χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο άνδρες.

«Δύο Τούρκοι υπήκοοι πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο πάνω από μια ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της ελληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας. Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αφού έγινε αντιληπτή η κατάσταση» ανέφερε σχετικά το TRT.

Πηγή: in.gr