Για το περιστατικό με την κατάρρευση ψευδοροφής σχολικής αίθουσας σε δημοτικό σχολείο στη Πυλαία Θεσσαλονίκης μίλησε στο MEGA η δασκάλα, η οποία με την προνοητικότητα και η παρατηρητικότητά της έσωσε τους μαθητές της.

Οι εικόνες από την σχολική αίθουσα σοκάρουν, ενώ οι γονείς των μαθητών δεν έχουν λόγια να ευχαριστήσουν την εκπαιδευτικό για την πρωτοβουλία της να βγάλει εγκαίρως τα παιδιά έξω από τον χώρο.

Τις πρώτες της σκέψεις για την κατάσταση της ψευδοροφής πριν πέσει μοιράστηκε στην κάμερα η δασκάλα, η οποία υποστήριξε ότι: «Στις οκτώ το πρωί μπήκα στην αίθουσα της ΣΤ’ δημοτικού για να κάνουμε προσευχή, γιατί στις εννιά θα πηγαίναμε εκδρομή. Τότε σήκωσα το βλέμμα μου στο ταβάνι και είδα ρωγμές που δεν υπήρχαν την προηγούμενη μέρα».

Η εκπαιδευτικός συνέχισε, λέγοντας: «Αμέσως σκέφτηκα να πάρω τα παιδιά και να βγούμε έξω. ‘Θα κάτσω τώρα εδώ να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας;’ πραγματικά αυτό σκέφτηκα. ‘Είναι δυνατόν;’ και τα μάζεψα και φύγαμε. Γρήγορα γρήγορα».

«Βγήκαμε έξω στις οκτώ μισή και στις εννιά το ταβάνι έπεσε. Και παρότι ήταν με ρωγμές, δεν είχαν πέσει κάτω κομμάτια για να θορυβηθούμε νωρίτερα. Τίποτα απολύτως. Μόνο λίγη σκόνη υπήρχε στο πάτωμα. Όταν στις εννιά άκουσα το κουδούνι σχεδόν ταυτόχρονα άκουσα και τον θόρυβο. Και είδα να βγαίνει και σκόνη από το παράθυρο. Έπεσε όλο το ταβάνι. Δεν το πιστεύω πως έγινε αυτό. Είμαι σε κατάσταση σοκ ακόμα. Στις εννιά που έπεσε το ταβάνι θα ήμασταν μέσα» δήλωσε η δασκάλα, όντας ακόμα συγκλονισμένη από το γεγονός.

Όπως είπε, οι μαθητές δεν φοβήθηκαν από την πτώση της ψευδοροφής, καθώς ήταν έξω στο προαύλιο και δεν κατάλαβαν τίποτα: «Κανείς από τους συναδέλφους δεν με πίστευε. Τους έλεγα, όταν βγήκαμε στο προαύλιο, ότι θα πέσει το ταβάνι και κανένας δεν με πίστευε. Τα παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Εγώ είπα στα παιδιά να βγούμε έξω γιατί έβλεπα αυτές τις ρωγμές. Βγήκαμε, παίξαμε έξω για να περάσει η ώρα και τα παιδιά δεν κατάλαβαν. Δεν φοβήθηκαν».

Δείτε όσα είπε:

Πηγή: in.gr