Πληθαίνουν οι καταγγελίες γυναικών που έκαναν botox στο πρόσωπο και παραμορφώθηκαν.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις καταγγελίες και τις αισθητικές επεμβάσεις που παραμορφώνουν τα πρόσωπα γυναικών.

«Αυτές οι αισθητικές επεμβάσεις, διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο από γιατρούς που έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση, σε αδειοδοτημένους χώρους από τον ιατρικό σύλλογο και φυσικά να είναι πιστοποιημένο και το υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτές τις εφαρμογές ώστε σε κάποια παρενέργεια, να γνωρίζει ο γιατρός τι υλικό έχει χρησιμοποιήσει και να δώσει το αντίδοτο», είπε αρχικά. η αναφορά της κ. Μαστοράκου ότι ακόμη και καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες νυχιών έκαναν botox.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, ακόμα και «νυχάδικα» προσέφεραν υπηρεσίες botox.

Απαραίτητη και αναγκαία η εποπτεία

Σχετικά με τις καταγγελίες ανέφερε πως, «έχουμε μία καταγγελία από 10 γιατρούς της Πάτρας, δερματολόγους και πλαστικούς όπου φαίνεται ότι κέντρα ομορφιάς προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, χωρίς να έχουν ιατρούς, άδεια και χωρίς να είναι πιστοποιημένο το υλικό. Οι γιατροί είναι αποδέκτες των παρενεργειών αυτών των παράνομων εφαρμογών, που γίνονται ακόμα και σε σπίτια και διαπιστώνονται, παραμορφώσεις, αλλεργίες και λοιμώξεις. Γι΄αυτόν τον λόγο έχουμε παρέμβει ώστε να υπάρχει μία εποπτεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να μπει μια τάξη γιατί έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Στη συνέχεια η κ. Μαστοράκου τόνισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

«Όλα αυτά τα κέντρα αισθητικής που διενεργούν τέτοιες αισθητικές επεμβάσεις, οφείλουν από τον νόμο να λειτουργούν ιατρείο και να έχουν επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό. Μπορεί να επανέλθει το πρόσωπο των παραμορφωμένων γυναικών με την βοήθεια της επιστήμης. Η πρακτική αυτή πρέπει να σταματήσει. Τα κέντρα αισθητικής δεν μπορούν να προβαίνουν σε ιατρικές πράξεις οι οποίες πραγματικά είναι αντικείμενο της επιστήμης και γιατρών που έχουν πιστοποιηθεί σε αυτές τις επεμβάσεις», κατέληξε η κ. Μαστοράκου.

Πηγή: in.gr