Υπό κατάληψη βρίσκονται τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές στο σπίτι του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου

Το κείμενο της συνέλευσης για την παρέμβαση στην ΕΣΗΕΑ:

Σήμερα, Πέμπτη 29/12 πραγματοποιούμε παρέμβαση στην ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου. Η επιλογή της ΕΣΗΕΑ γίνεται για να σπάσει το τείχος σιωπής, που έχουν ορθώσει το σύνολο των ΜΜΕ για την απεργία πείνας και δίψας του συντρόφου καθώς και για τις κινητοποιήσεις σε πλήθος φυλακών σε όλη τη χώρα, στις οποίες ο σύντροφος συμμετέχει και για αυτό αποφασίστηκε η απαγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας. Ενάντια σε αυτή την εκδικητική μεταγωγή, ο σύντροφος ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας στις 19/12 με αιτήματα την γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τον Οκτώβρη του 2022, η κυβέρνηση ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος καταργεί το δικαίωμα άδειας για τους πολυ-ισοβίτες, αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης ή ανάκλασης εκπαιδευτικών αδειών, απαγορεύει τιςμεταγωγές κρατουμένων σε αγροτικά καταστήματα και φέρνει τις φυλακές τύπου Γ’ ως Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφαλείας.

Κόντρα στην υποθάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης, στις 28 Οκτωβρίου, οι κρατούμενοι ξεκίνησαν έναν δύσκολο αγώνα. Έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις όπως αρνήσεις καταμέτρησης, μεσημεριανού κλειδώματος και μεροκαμάτων ενώ κρατούν τα προαύλια και τα κελιά ανοιχτά. Οι κρατούμενοι ζητούν την επιστροφή των φυλακών στη δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης και την κατάργηση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Αυξημένης Ασφαλείας. Ακομη, ζητούν να παρθούν πίσω οι αλλαγές που αφορούν τις άδειες. Τέλους, ζητούν πρόσβαση στις αγροτικές φυλακές για όλους, με προτεραιότητα στις αιτήσεις αδειών κρατουμένων με 67% αναπηρία και άνω.

Το κράτος απαντά με τρομοκρατικές τακτικές όπως η στοχοποίηση πιο ενεργών κρατουμένων στις κινητοποιήσεις. Γίνονται επαναλαμβανόμενες απειλές για εφόδους στα κελιά των συντρόφων Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. όπως επίσης δεχονται και εκδικητική μεταχείρηση λογω των κινητοποιήσεων αυτών.

Μια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρησης ειναι και εκείνη των συντρόφων Θάνου Χατζηαγγέλου, μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση και Κώστα Δημαλέξη. Ενόψει μάλιστα και της υποκριτικής φιέστας που ετοίμαζε η Σακελαροπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού, για την αξία της εκπαίδευσης στην επανένταξη των κρατουμένων – ή τουλάχτιστον όσων επιβιώσουν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, την απουσία στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής – οι σύντροφοι απήχθησαν από τα κελιά τους στις φυλακές Κορυδαλλού, Ο Θ. Χατζηαγγέλου μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας και ο Κ. Δημαλέξης στις φυλακές Τρικάλων. Την ευθύνη για τις μεταγωγές φέρει η «Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών», προεδρέυων της οποίας ειναι ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Ξεκαθάροι στόχοι αυτών, ειναι η τρομοκράτηση των αγωνιζομενων κρατουμένων δια του παραδειγματισμού, καθώς και η αποκοπή των συντρόφων από τον αγώνα ενάντια στο σωφρονιστικό κώδικα. Με την απόπειρα απομόνωσης του Θ.Χ και του Κ.Δ η κυβέρνηση οξύνει τη χυδαία εκδικητικότητα της προς κάθε αμετανόητο/η αγωνιστή/τρία που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι ενάντια στη κρατική βαρβαρότητα που καλύπτει κάθε πτυχή της κοινωνίας μας, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει στους πολιτικούς εχθρούς της. Ένα καθεστώς που αναβαθμίζεται με συνεχείς προφυλακίσεις, καταδίκες ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη στοιχείων και με ανανεώσεις του ποινικού οπλοστασίου που επεκτείνουν την εμβέλεια της αντί – τρομοκρατικής και τιμωρητικής νομοθεσίας του (αναθεώρηση ποινικού και σωφ. κώδικα). Ένα αντιεξεγερτικό καθεστώς που προλαμβάνει τον κοινωνικό αναβρασμό.

Απέναντι όμως στο κατασταλτικό οδοστρωτήρα, ο σύντροφός Θ.Χ ύψωσε για άλλη μια φορά ανάστημα, βάζοντας το σώμα του ανάχωμα στις κρατικές μεθοδεύσεις με την απεργία πείνας και δίψας στην οποία προχώρησε το ίδιο βράδυ της μεταγωγής του 19/12. Ως άμεση απάντηση της εκδικητικής μεταγωγής, οι κρατούμενοι της Δ’ πτέρυγας, προχώρησαν σε παράταση μιας ακόμη ώρας από το κλείδωμα των κελιών. Σε αλληλεγγύη έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας οι σύντροφοι Γ. Μιχαηλίδης από 22/12, ο Λ. Βουγιουκλάκης και Φ. Δασκαλάς από 24/12, ο Φ. Τζιώτζης από 25 έως 27/12 και ο Κ. Δημαλέξης από 27/12. Για άλλη μια φορά, σκοπός των πολιτικών κρατουμένων είναι να σπάσει το τείχος σιωπής που έχει επιβάλλει το κράτος στις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να επιβεβαιωθεί ότι οι φυλακές αποτελούν συνεχή επίδικα απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους ενάντια στα περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Ο σύντροφός Θ.Χ. διανύει την 8η μέρα απεργίας πείνας και δίψας στο νοσοκομείο Σερρών (από 22/12) και απειλείται με αναγκαστική σίτιση σε περίπτωση που πέσει σε κώμα πράξη η οποία και αποτελεί τακτική βασανισμού. Επιπρόσθετα οι γιατροί/νοσηλευτές τον αντιμετωπίζουν ως έναν ακόμη ασθενή και όχι ως απεργο πείνας και δίψας με την παρουσία των μπάτσων που τον «επιβλέπουν», να καθιστά τη συνθήκη ακόμα πιο αφόρητη μιας και κάνουν φασαρία και τρώνε μπροστά του, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται ψυχολογικά και να μη μπορεί να κοιμηθεί. Ο αναρχικός απεργος πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου και οι αλληλέγγυοι, απαιτούν τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων μεταγωγής του συντρόφου και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε πως η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών μπορούν να συναντηθούν και να βρουν κοινό βηματισμό.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ
ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ
ΚΑΙ Φ. ΤΖΙΩΤΖΗ, ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ALFREDO COSPITO

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργο πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλλου.

Πηγή: in.gr