«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει από την κοινωνία να μην αντιδρά αλλά η ίδια να νομοθετεί ό,τι θέλει και για θέματα πολύ μεγάλα, για τα οποία χρειάζεται ομαλή, πολιτικά και υγειονομικά, περίοδος», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης.

Δεν μπορούν να ανασταλούν οι κοινωνικές αντιδράσεις

«Όλοι έχουμε τη φροντίδα να τηρηθούν οι υγειονομικοί περιορισμοί, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Αλλά δεν καταλαβαίνω την άποψη που διαχέει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η κυβέρνηση και που συνοψίζεται στη θέση ότι δεν μπορεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να παρακινείται ή να κινείται η κοινωνία σε αντιδράσεις, διότι με αυτόν τον τρόπο θίγεται η συνολική μας προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε:

«Θα έλεγα λοιπόν, απευθυνόμενος συνολικά στην κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να αποφεύγει να σκέπτεται με αυτόν τον τρόπο. Διότι, δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει, απευθυνόμενη στην κοινωνία, «εσείς μεν υποχρεούστε να μην αντιδράτε αλλά εγώ μπορώ, στη διάρκεια της πανδημίας, να νομοθετώ ό,τι θέλω». Και αν επιχείρημα είναι ότι δεν μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλευτισμού, κατά τον ίδιο τρόπο, η απάντηση είναι ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι κοινωνικές αντιδράσεις. Γιατί και αυτό είναι ζωή. Θα πρέπει λοιπόν, η κυβέρνηση, με μία αυτοσυγκράτηση να νομοθετεί, ιδιαίτερα για θέματα πολύ μεγάλα, για τα οποία χρειάζεται ομαλή πολιτικά και υγειονομικά περίοδος».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «η για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργία της Βουλής, διά αντιπροσώπων των εκπροσώπων της, συνιστά βαρύτατη υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και θα πρέπει ταχέως, πάντοτε με μέτρα, να επανέλθουμε σε μία πιο φυσιολογική ζωή, στη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Προσβλητικό δια τους δικηγόρους

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει το άρθρο του νομοσχεδίου που εισάγει περιορισμό στην έκταση των δικογράφων ενώπιον του ΣτΕ.

«Το να ρυθμίζετε μόνο τα θέματα των δικογράφων που αφορούν στην άσκηση των ενδίκων βοηθημάτων και μέσων στο ΣτΕ είναι ένας όχι αποδεκτός δικαστικός και νομικός εκλεκτικισμός. Διότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις δεν μπορεί κανείς να καταγράψει στα άλλα δικαστήρια της χώρας και τους άλλους βαθμούς της δικαιοσύνης», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η διάταξη πρέπει να αποσυρθεί, πολύ περισσότερο που έχει και έναν «προσβλητικό χαρακτήρα» η ρύθμιση περί χρηματικών κυρώσεων στους δικηγόρους, όταν μάλιστα «άλλοι φορείς της δικαιοσύνης δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους κυρώσεις όταν παραβιάζουν σχετικές νομικές δεσμεύσεις που τους αφορούν».

Πηγή ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr