Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο Μάσιμο Καρέρα ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη και στάθηκε στη σημασία που θα έχει η νίκη κόντρα στους «κίτρινους». Ο Ιταλός τεχνικός μάλιστα τόνισε πως αν η ΑΕΚ δεν νικήσει στο Χαριλάου, το διπλό στην Τούμπα δεν θα έχει καμία αξία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Για το ματς της Τούμπας: «Είχαμε ετοιμαστεί σωστά γι αυτό τον αγώνα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο ματς, όπως και το επόμενο που έχουμε στο Χαριλάου. Τώρα αφήνουμε πίσω το ματς με τον ΠΑΟΚ και κοιτάμε τον Αρη. Ξέρουμε ότι και εκεί θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και θα χρειαστεί να έχουμε την όρεξη και την ενέργεια που απαιτείται».

Για το εάν έδειξε η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ να έχει τα στοιχεία που τους έλειπαν στα προηγούμενα παιχνίδια που δεν κέρδισε: «Πρέπει να σκεφτούμε τώρα το επόμενο ματς. Αυτό με τον ΠΑΟΚ πέρασε. Ήταν μια καλή νίκη. Πλέον, όμως, είναι πιο σημαντικό το ματς της Κυριακής, γιατί κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ, αλλά αν δεν κερδίσουμε στο Χαριλάου, αυτή το προηγούμενο τρίποντο δεν σημαίνει τίποτα».

Πόσο σημαντικό είναι για τη συνέχεια το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό και ήταν σημαντική νίκη για την ΑΕΚ. Πρέπει να πω συγχαρητήρια στα παιδιά. Αλλά αυτό το ματς στο Χαριλάου, ξανά λέω, είναι εξίσου σημαντικό. Πρέπει να έχουμε την όρεξη στην Θεσσαλονίκη, μας μένουν ακόμα πέντε παιχνίδια και πρέπει να έχουμε τη σωστή φυσική και ψυχική κατάσταση για να τον αντιμετωπίσουμε τον Αρη, αλλιώς αυτό που κάναμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως προείπα, δεν θα έχει απολύτως καμιά σημασία.

Για τον αγώνα με τον Αρη και τι διαφορετικό περιμένει από τους «κίτρινους»: «Η διαφορά είναι ότι όταν μπούμε εκεί και πιστεύουμε ότι έχουμε κερδίσει, θα χάσουμε. Όπως έχω πει πολλές φορές πρέπει να μπούμε με την σωστή ένταση. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος».

Για το εάν υπάρχει η ιδέα να ξεκουράζει παίκτες στους επόμενους αγώνες που έχουν κουραστεί περισσότερο στα πλέι οφ: «Στο μυαλό μου έχω μόνο τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι διαλέγω το σχήμα και τους παίκτες που πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουν καλύτερα και αυτούς που θα νιώθω ότι είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιήσω. Το σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη».

Πηγή: in.gr