Βίντεο στο οποίο διακρίνεται η στιγμή της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζονται οι δράστες να κινούνται με προσεκτικές κινήσεις προς το μέρος του Α.Τ. στην οδό Βάρναλη, να ρίχνουν τις βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένα περιπολικά που βρίσκονταν στο σημείο και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή.

Δείτε επίσης: «Η μικρή μας πριγκίπισσα» – Τα «Χρόνια Πολλά» του Χαρδαλιά στην κόρη του

Η στιγμή της επίθεσης:

Ανάληψη ευθύνης

Σημειώνεται πως την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας στην οδό Βάρναλη ανέλαβε η «Ομάδα εκδίκησης George Floyd», με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενό υποστηρίζει πως έκανε αυτή τη δράση αντλώντας «έμπνευση από τα γεγονότα στην Αμερική αλλά και ως εκδίκηση για τον George Floyd».

«Κάναμε αυτή τη δράση σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στο τριήμερο δράσεων αλληλεγγύης με τους έγκλειστους. Πρέπει να τους κάνουμε να υπολογίζουν τις πράξεις τους, πριν μας ισοπεδώσουν. Ελπίζουμε να χτίσουμε τέτοια δύναμη ώστε να τους στερήσουμε τη δική τους» γράφει επίσης το κείμενο.

Σοκ με θάνατο βρέφους στη Λαμία – Κοιμόταν στο αμάξι πριν ξεψυχήσει

Πηγή: in.gr