Όλα θυμίζουν Μόρια στον νέο καταυλισμού του του πεδίου βολής στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, αφού με την πρώτη φθινοπωρινή βροχή ολόκληρο το «προσωρινό» ΚΥΤ μετατράπηκε σε έναν απέραντο βούρκο.

Η βροχή μετατρέπει το χώρο σε έναν απέραντο λασπότοπο. Τα νερά μπήκαν μέσα στις σκηνές, οι περισσότερες των οποίων δεν διαθέτουν πάτο. Παιδάκια κυκλοφορούν ξυπόλυτα μέσα στη βροχή και στο κρύο. H ιδιαιτερότητα του εδάφους το οποίο είναι βραχώδες κάτω από την επιφάνεια συγκρατεί το νερό μετατρέποντας  τον καταυλισμό σε βούρκο

Οι αιτούντες άσυλο έφτιαξαν από μόνοι τους αυλάκια γύρω από τις σκηνές για να περνάει το νερό της βροχής, όπως ακριβώς είχαν κάνει στη Μόρια.

Ένας απέραντος λασπότοπος

Όπως σημειώνει ο Ιρακινός πρόσφυγας φωτογράφος Yousif Al Shewaili, ο οποίος διαμένει τώρα στο Καρά Τεπέ, οι «τυχεροί» μετεγκαταστάθηκαν σε νέες σκηνές, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν σε σκηνές όπου ήδη διαμένουν άλλοι, δημιουργώντας έτσι συνθήκες συνωστισμού.

Οι πρόσφυγες δεν έχουν τρόπο να στεγνώσουν τα υπάρχοντά τους και τα ρούχα τους. Με φωτιές, μόνο, ετοιμάζονται για μια κρύα και υγρή νύχτα.

Η ιστοσελίδα stonisi σημειώνει ότι κακές είναι οι συνθήκες εργασίας και των εργαζομένων στη δομή κάθε λογής. Από τους διοικητικούς υπαλλήλους μέχρι τους Αστυνομικούς υποστηρίζουν ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης στον Καρά Τεπέ είναι…. αδύνατη.

Τέλος, επισημαίνεται ότι εκατοντάδες ήταν και οι αιτούντες άσυλο που για να μπουν ή να βγουν σήμερα στον καταυλισμό για όποιον λόγο, έστεκαν επί ώρες κάτω από την δυνατή βροχή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr