Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση με τους αρνητές του κοροναϊού, στα νοσοκομεία ο διεθυντής τη Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, αποκαλύπτοντας ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του, έχουν έρθει σε σύγκρουση με ασθενή ο οποίος αρνούνταν τον ιό αλλά και τη διασωλήνωση.

«Θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό» δήλωσε στον Σκάι, προσθέτοντας: «Εδώ υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο το να του δώσεις οξυγόνο του σώζεις την ζωή.  Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνεις κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν».

Ηθικοί αυτουργοί

Μάλιστα ο κ. Καπραβέλος, ανέφερε, ότι το χαρακτηριστικό του 4ου κύματος είναι η αμφιβήτηση των ενεργειών των γιατρών.

Σημείωσε δε ότι πίσω από αυτά τα περιστατικά, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που δεν τους ξέρουμε, με τους οποίους συνομιλούν οι ασθενείς κατά την νοσηλεία τους και τους προτρέπουν να αρνηθούν τη διασωλήνωση.«Βλέπουμε που μιλάνε στο κινητό, υπάρχουν πρόσωπα από πίσω και δεν τα ξέρουμε».

Με αφορμή το περιστατικό με την 51χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς αρνήθηκε την διασωλήνωση είπε το εξής: «Φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπεί στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο που της κόστισε τη ζωή. Οι συνάδελφοι είχαν τρελαθεί».

Καμπανάκι για την τρίτη δόση

Ηχηρό καμπανάκι για την τρίτη δόση χτύπησε παράλληλα ο ιατρός, όσον αφορά στην τρίτη δόση και ειδικά για όσους είναι εμβολιασμένοι με μια δόση του σκευάσματος της Johnson&Johnson: «Όσοι είχαν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο-Απρίλιο με το J&J είναι πλέον ακάλυτποι απέναντι στον ιό.Είμαι ξεκάθαρος. Πρέπει να γίνει η επαναληπτική δόση αμέσως, το ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία».

Πηγή: in.gr