Ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Chingis Kondarov) εξήρε τη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ και τον ηγέτη της Γεβγκένι Πριγκόζιν για τα «εντυπωσιακά αποτελέσματα» που έχουν κατ’ αυτόν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Φωτογραφία με τον Πριγκόζιν

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο κ. Καντίροφ πρόσθεσε πως σχεδιάζει κι αυτός να ιδρύσει ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία όταν πάψει να είναι ο ηγέτης της Τσετσενίας.

Συνόδευσε το κείμενο με φωτογραφία στην οποία εικονίζεται μαζί με τον ιδρυτή της Βάγκνερ, κάτι που αρκετοί είδαν ως σαφές μήνυμα πως οι δυο άνδρες συνεργάζονται.

Και οι δυο θεωρούνται απόλυτα πιστοί στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως κατά καιρούς επικρίνουν τον ρωσικό στρατό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εισβολή στη Γερμανία

Την περασμένη εβδομάδα ο Καντίροφ έδωσε ρεσιτάλ μεγαλοϊδεατισμού σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του προπαγανδιστικού προγράμματος «60 Minutes».

Ο τσετσένος ηγέτης επιτέθηκε στη Δύση και στον Ζελένσκι και ιδιαίτερα στον γερμανό καγκελάριο, Ολαφ Σολτς με αφορμή την παράδοση των τεθωρακισμένων γερμανικής κατασκευής Leopard 2 στην Ουκρανία.

Ουσιαστικά απείλησε με εισβολή, τονίζοντας ότι η απόσυρση των σοβιετικών στρατευμάτων το 1990 από την ανατολική Γερμανία ήταν λάθος και προσθέτοντας πως η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στην περιοχή της.

«Η απόσυρση των στρατευμάτων από εκεί (Ανατολική Γερμανία) ήταν λάθος. Οι Γερμανοί πρέπει να τιμωρηθούν ως προδότες και έτσι να καταλάβουν τη θέση τους. Πρέπει να επιστρέψουμε, είναι η περιοχή μας», υπογράμμισε.

Πηγή: in.gr