Απάντηση στην κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης να τον επικηρύξει με το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ έδωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 30χρονος Τουρκοαμερικανός παίκτης του ΝΒΑ Ενές Καντέρ.

Με ανάρτησή του στο instagram, ο Ενές Καντέρ ανέφερε πως αν χάσει τη ζωή του, την ευθύνη θα έχει αποκλειστικά το καθεστώς Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος μπασκετμπολίστας έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας τον «δικτάτορα» και τον «Χίτλερ του αιώνα μας», ενώ πέρυσι μαζί με την αμερικανική υπηκοότητα, τροποποίησε και το όνομά του προσθέτοντας τη λέξη «Freedom» (Ελευθερία), θεωρήθηκε από τον Ερντογάν, μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν και πλέον είναι στην «Λίστα των Καταζητούμενων Τρομοκρατών».

«Δεν το πιστεύω ότι φτάσαμε στο σημείο που θέλουν να με σκοτώσουν. Αν σκοτωθώ στο μέλλον το καθεστώς του Ερντογάν θα είναι υπεύθυνο. Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί ηγέτες σιωπούν και ακόμα προσπαθούν να έχουν διπλωματία με αυτές τις δικτατορίες;», ;έγραψε χαρακτηριστικά ο Ενές Καντέρ.

Πηγή: in.gr