Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία χολέρας που πλήττει το νοτιοδυτικός Καμερούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το Καμερούν πλήττεται από έξαρση κρουσμάτων χολέρας , εξέλιξη που επιδεινώνει την κρίση δημόσιας υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές την Τρίτη.

Πέντε άνθρωποι έχουν υποκύψει επί συνόλου 32 κρουσμάτων στο νοτιοδυτικό Καμερούν, σύμφωνα με τις αρχές. Η περιφέρεια Μπαμουσό είναι αυτή που δοκιμάζεται, ενώ έχει κηρυχθεί «κατάσταση συναγερμού» σε συνολικά έξι περιφέρειες.

Θάνατοι από κοροναϊό

Το Καμερούν έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 1.700 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 104.000 καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση να φθάνει τα 264 την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World In Data.

Η επιδημία χολέρας ενσκήπτει με φόντο «την έλλειψη ασφάλειας και την ανθρωπιστική κρίση, με μετακινήσεις πληθυσμού σε τόπους όπου η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε αποχωρητήρια είναι περιορισμένη», σχολίασε μέσω Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: in.gr