Έντονη ανησυχία αναφορικά με την ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών, προκαλεί η απόφαση των καναδικών αρχών να κλείσουν έναν μεγάλο υδροηλεκτρικό σταθμό στη λίμνη Oroville, καθώς τα επίπεδα του νερού έπεσαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Είναι η πρώτη φορά που το κράτος κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Hyatt λόγω της πτώσης της στάθμης του νερού από τότε που άρχισε να λειτουργεί το εργοστάσιο το 1967.

Η απώλεια ισχύος θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη περισσότερες διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι καθώς το κράτος αντιμετωπίζει μια ιστορική ξηρασία και ρεκόρ καύσωνα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στη λίμνη Oroville, είναι αποτέλεσμα της ξηρασίας που επιδεινώθηκε από την κλιματική αλλαγή.

«Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές πρωτοφανείς επιπτώσεις που βιώνουμε στην Καλιφόρνια ως αποτέλεσμα της ξηρασίας», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Κάρλα Νέμεθ, διευθύντρια του τμήματος υδάτινων πόρων του κράτους.

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ ζήτησε από τους κατοίκους της Καλιφόρνια τον Ιούλιο να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στο σπίτι κατά 15% για να διατηρηθεί η παροχή νερού. Οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύου έχουν επίσης καλέσει τους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος, καθώς οι πυρκαγιές καίνε την πολιτεία.


Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr