Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλο πλήγμα στην Θεσσαλονίκη. Μόνο οι πλημμύρες και οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, έχουν φέρει πολλά νοικοκυριά σε απόγνωση. Στην Πολίχνη, πλημμύρισαν τουλάχιστον 30 σπίτια, επιχειρήσεις ενώ υπέστησαν ζημιές και πολλά αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν.

Συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σημείο, με τους υπεύθυνους του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη να ζητούν έλεγχο της στατικότητας της γέφυρας και άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων για την εκβάθυνση της κοίτης του ρέματος.

Αύριο η καταγραφή των καταστροφών

Πολλά σπίτια και αποθήκες στην Πολίχνη και την Νικόπολη πλημμύρισαν και καταστράφηκαν έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές. Σημειώνεται, πως αύριο συνεργεία θα καταγράψουν τις καταστροφές για να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στη Δυτική Μακεδονία. Οι δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Εορδαίας και Αμυνταίου ζήτησαν να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνεχίζονται τα αιτήματα για να τεθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις επόμενες ημέρες η δημοτική αρχή Παύλου Μελά αναμένεται να καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για να κηρυχθεί η δημοτική ενότητα Πολίχνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με το Voria.gr ο αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης, πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες εργασίες στο ρέμα Ξηροποτάμου και ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

«Έχουμε σοβαρά θέματα τεχνικά, που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως είναι οι καθαρισμοί των ρεμάτων, κάποιες γέφυρες στο ρέμα Ξηροποτάμου που θέλουν υποστηλώσεις. Αυτά εμείς δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να γίνουν πιο άμεσα», τόνισε.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Χαλκιδική

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες την περιοχής.

Όπως ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία της Χαλκιδικής:

-στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων
-στο 1ο χιλιόμετρο δημοτικής οδού που συνδέει το 7,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών – Σιθωνίας με το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου
-στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς
-στη συμβολή της Παραλίας Καλυβών – με ανώνυμη δημοτική οδό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Πηγή: in.gr