Βροχή/INTIME

Προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού, καθώς το κύμα κακοκαιρίας Cassandra πλησιάζει από την Ιταλία, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, ακολουθούμενες από το βορειανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετεωρολόγο του OPEN, οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για την πιθανότητα πλημμυρικών επεισοδίων.

Ιδιαίτερα ευπαθείς περιοχές είναι το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, όπου αναμένονται οι πιο έντονες βροχοπτώσεις. Ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει ότι μεγάλες ποσότητες νερού θα πλήξουν και τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου, καθώς και την περιοχή της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου, με σημαντική καταιγίδα να πλησιάζει και εντός του Ιονίου. Σάββατο και Κυριακή οι κυριότερες καταιγίδες θα πλήξουν τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με τον κίνδυνο πλημμυρών να είναι αυξημένος.

Σήμερα, η κατάσταση του καιρού θα χειροτερεύσει, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως προς το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες, με πιθανές βροχές αργότερα το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια. Στην Αττική, ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί με ελάχιστες συννεφιές, αντίθετα όμως, στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο, οι καταστροφικές καταιγίδες θα είναι ισχυρές.

Από τη Δευτέρα, η κακοκαιρία θα απομακρυνθεί, με τον καιρό να βελτιώνεται και τη θερμοκρασία να αυξάνεται ελαφρώς. Στη Θεσσαλονίκη, η καιρική κατάσταση θα παραμείνει ήπια μέχρι το μεσημέρι, ενώ μετά από κάποιες βροχοπτώσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές.

Πηγή: ethnos.gr