Συννεφιασμένος καιρός (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η προγνώση των επόμενων ημερών δείχνει ότι θα επικρατήσει ζέστη στη χώρα, με τις θερμοκρασίες να είναι ανώτερες κατά 2-5 βαθμούς Κελσίου από τα φυσιολογικά επίπεδα για αυτήν την εποχή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, από την Κυριακή αναμένονται αλλαγές στο καιρό με πτώση της θερμοκρασίας.

Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται την Παρασκευή 11/10, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες θα προσεγγίσουν τους 32-34 °C σε ορισμένες περιοχές. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να αυξάνεται έως το Σάββατο 12/10, σύμφωνα με τα δεδομένα του meteo.gr και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για αυτές τις ημέρες:

Πέμπτη 10-10-2024: Νεφώσεις που θα παρουσιάσουν παροδική αύξηση με λίγες τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 11-10-2024: Στα δυτικά και βόρεια χώρες, ασθενείς τοπικές βροχές και αραιές νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές, φτάνοντας τους 31 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια.

Σάββατο 12-10-2024: Αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Κυριακή 13-10-2024: Ελαφρώς καλύτερη εικόνα, με γενικά αίθριο καιρό στα περισσότερα μέρη της χώρας, αλλά με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με τη θερμοκρασία να σημειώνει λίγο πτώση.

Πηγή: ethnos.gr