Φθινόπωρο/pexels

Φθινόπωρο έχει εγκατασταθεί με τις θερμοκρασίες να είναι χαμηλές, αλλά εντός των φυσιολογικών πλαισίων για την εποχή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θερμοκρασίες αναμένονται να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα και την επόμενη εβδομάδα.

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Κατά το μεσημέρι, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 18 βαθμούς στα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα και τους 26 στα Δυτικά.

Οι συννεφιές θα είναι κυρίαρχες σε πολλές περιοχές, με πιθανότητα ελαφρών βροχοπτώσεων σε ορισμένα δυτικά τμήματα και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Ωστόσο, δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, καθώς θα υπάρξουν μεγαλύτερες περίοδοι ηλιοφάνειας κυρίως στο Αιγαίο, αφορώντας τα ανατολικά τμήματα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι επίσης ήπιος με διαστήματα ηλιοφάνειας και συννεφιά. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει γύρω στους 13 βαθμούς και αναμένεται να φτάσει στους 23 βαθμούς το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν συννεφιές σε συνδυασμό με ηλιοφάνεια, με μέτριους ανέμους που θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα. Η ψύχρα θα είναι αισθητή, με θερμοκρασίες από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δυνατοί βοριάδες θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, με ταχύτητες που θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Πηγή: ethnos.gr