Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μετά την παραβίαση των διακομιστών της από χάκερ που αξιοποίησαν κενό ασφάλειας σε λογισμικό της Microsoft.

Η ευρωπαϊκή αρχή παραδέχτηκε ότι προσωπικά δεδομένα μπορεί να υπεκλάπησαν, αν και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιες πληροφορίες υπέκλεψαν οι εισβολείς.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι η ομάδα χάκερ «Hafnium» που δρα για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης αξιοποίησε κενά ασφάλειας στο Microsoft Exchange, λογισμικό για διακομιστές email που χρησιμοποιούνται κυρίως από μεγάλες εταιρείες με δικές τους διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η Microsoft έσπευσε να εκδώσει ενημέρωση λογισμικού για το κλείσιμο της κερκόπορτας, το κακό όμως είχε ήδη γίνει. Το Σαββατοκύριακο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου προειδοποίησε ότι «η απειλή παραμένει ενεργή».

H αμερικανική εταιρεία λογισμικού δεν κατονόμασε τους στόχους της επίθεσης, ανέφερε όμως ότι πρόκειται για ερευνητές λοιμωδών νοσημάτων, δικηγορικές εταιρείες, ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, think tanks και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Όπως φαίνεται όμως η λίστα περιλαμβάνει ακόμα και μικρές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Huntress.

Σύμφωνα δε με αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Bloomberg διατηρώντας την ανωνυμία του, τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης υπερβαίνουν τα 60.000

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr