Το ιταλικό ποδόσφαιρο επιστρέφει στην κανονικότητα με την ολοκλήρωση του Κυπέλλου Ιταλίας και τη διεξαγωγή των παιχνιδιών που απομένουν στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της Serie A, Πάολο Νταλ Πίνο, επεσήμανε ότι η σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα.

Ο 58χρονος παραχώρησε συνέντευξη στους «New York Times» όπου εξήγησε πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιταλία έχει γίνει ελεγχόμενη και πως γι’ αυτό σκέφτονται στην ιταλική ομοσπονδία να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι αν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται, η σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα είναι μία πραγματικότητα. Ίσως και από τον επόμενο μήνα».

Επίσης τόνισε πως η πανδημία έφερε πιο κοντά τους παράγοντες του ιταλικού ποδοσφαίρου, δημιουργώντας μια ενότητα που δεν είχε υπάρξει ξανά στο παρελθόν. «Υπάρχει ενότητα, όπως ποτέ άλλοτε. Δεν έχουμε υπόγεια παιχνίδια, όχι συζητήσεις όπου κριτικάρονται οι διαιτητές ή οι παίκτες. Απομακρύνθηκε όλη η ένταση. Ο COVID-19 άλλαξε πολλά πράγματα» ήταν τα λόγια του προέδρου της Serie A.

Πηγή: in.gr