Σάλος έχει προκύψει στην Ιταλία με μία γυναίκα η οποία παρουσιάζεται ως «Αγία» και «μελλοντολόγος» και η οποία κάνει λόγο για «θαύμα» προτρέποντας χιλιάδες πιστούς να συρρεύσουν στην πόλη Τρεβινιάνο κοντά στη Ρώμη για να προσκυνήσουν ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας το οποίο δακρύζει βγάζοντας αίμα.

Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε θέση για το ζήτημα και σε συνέντευξή του στο  Rai 1 «κατακεραύνωσε» όλους αυτούς τους «τσαρλατάνους» που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θρησκευτικό αίσθημα πιστών, άλλα και την απελπισία του κόσμου που αναζητάει μία διέξοδο στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα ο ποντίφικας ρωτήθηκε για αυτά τα «θαύματα» με τις «εμφανίσεις» της Παναγίας, λέγοντας πως «δεν είναι πάντα αληθινές».

«Υπάρχουν εμφανίσεις της Παναγίας που είναι αληθινές, αλλά η Παναγία δεν έχει ποτέ προσπαθήσει να κερδίσει την προσοχή προς την ίδια. Μου αρέσει να τη βλέπω με το δάχτυλο να δείχνει προς τον Ιησού», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν η αφοσίωση στην Παναγία είναι τόσο εγωκεντρική δεν είναι καλή», προσέθεσε χωρίς πάντως να κατονομάζει τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Ποια είναι η «Αγία» ή «μελλοντολόγος»

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον Guardian μερικές ημέρες αφότου πολίτες στο Τρεβινιάνο, κάλεσαν τον Πάπα Φραγκίσκο να παρέμβει ενάντια στις πρακτικές στις οποίες προβαίνει η Μαρία Τζουζέπε Σκαρπούλα που έχει το παρατσούκλι «Αγία» και «μελλοντολόγος» και η οποία οργανώνει εδώ και πέντε χρόνια κάθε μήνα τελετές με προσευχή σε πάρκο κοντά στη λίμνη Μπρατσιάνο, όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο άγαλμα της Παναγίας.

Η Σκαρπούλα που είναι γνωστή στους ακολούθους της ως Gisella Cardia έφερε το συγκεκριμένο άγαλμα από το χωριό Medjugorje στη Βοσνία, ένα μέρος γνωστό στους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας το 2016 και από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ιταλία υποστήριξε πως το εν λόγω άγαλμα έχει θαυματουργικές ικανότητες, βγάζοντας δάκρυα από αίμα αλλά και πως η Παναγία επικοινωνεί μαζί της και της καταφέρει μηνύματα.

Έκτοτε στη λίμνη Μπρατσιάνο συρρέουν την τρίτη ημέρα κάθε μήνα χιλιάδες προσκυνητές πολλοί εκ των οποίων αναζητούν θεραπεία για σοβαρές ασθένειες, ψάχνοντας ένα θαύμα αλλά και για να ακούσουν και τα μηνύματα που λαμβάνει η Σκαρπούλα από την Παρθένο Μαρία.

Ο τοπικός επίσκοπος, Μάρκο Σάλβι την περασμένη εβδομάδα παρότρυνε τους πιστούς να μην συρρέουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Αντιμέτωπη με δικαστική έρευνα

Πλέον η Σκαρπούλα από τις αρχές Απριλίου είναι αντιμέτωπη και με δικαστική έρευνα καθώς κάποιοι από τους ακολούθους της υποστηρίζουν ότι το αίμα στα δάκρυα της Παναγίας προέρχεται από γουρούνι, ενώ κάποιοι την έχουν κατηγορήσει και για απάτη.

Η συγκεκριμένη γυναίκα στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για απάτη σχετική με χρεοκοπία, ενώ έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα μέσω του οποίου λαμβάνει δωρεές, οι οποίες πηγαίνουν σε ένα κέντρο για άρρωστα παιδιά.

Σύμφωνα με μία καταγγελία που έγινε το 2016 στην εφημερίδα La Repubblica ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν κάνει δωρεά 123.000 ευρώ στο ίδρυμά της. «Ήμασταν και οι δύο άρρωστοι, ήταν ένα τρομακτικό λάθος».

Ένας άλλος πρώην ακόλουθος της που την εμπιστεύτηκε δήλωσε στην ίδια εφημερίδα: «στην αρχή την πίστεψα, αλλά στη συνέχεια με έκανε να αισθανθώ φόβο».

Στις αρχές Απριλίου και λίγο αφότου ξεκίνησε η έρευνα και υπήρξε κατακραυγή η Σκαρπούλα έφυγε από το Τρεβινιάνο και επέστεψε μετά από μερικές εβδομάδες, συνεχίζοντας κανονικά τις τελετές.

Το περασμένο Σάββατο στις 3 του Ιουνίου ωστόσο παρατηρήθηκε μία σημαντική μείωση με μόνο μερικούς δεκάδες πιστούς να δίνουν το παρών. «Δεν θα μετακινηθώ ούτε ένα βήμα γιατί είμαι στο σπίτι του Θεού και η Παναγία είναι στο πλευρό μου», είπε πάντως μην δείχνοντας διάθεση να σταματήσει.

Πηγή: in.gr