Κάποιες φορές, η καταγγελία εκ μέρους μιας γυναίκας για την κακοποίηση που υφίσταται στο σπίτι, από τον σύντροφο ή τον σύζυγό της, αποδεικνύεται πολύ δύσκολη – αν όχι επικίνδυνη. Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και το ΑΠΕ, έχουν επινοηθεί πρωτότυποι και σχετικά ασφαλείς τρόποι ώστε οι καταγγελίες αυτές να φτάσουν στις αρχές και να καταπολεμηθεί η βίαιη συμπεριφορά σε βάρος τους.

Έτσι, λοιπόν, ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως ιταλικά εδέσματα, η πίτσα, έχει μετατραπεί σε «παρασύνθημα» και πολύτιμο σύμμαχο των γυναικών. Ήδη, στο Τορίνο, το Μιλάνο, αλλά και σε άλλες ιταλικές πόλεις, ολοένα περισσότερες τηλεφωνούν στην αστυνομία και τους καραμπινιέρους της περιοχής τους και ζητούν βοήθεια με έναν διαφορετικό τρόπο, έστω και αν ο βίαιος σύντροφός τους εκείνη την ώρα βρίσκεται δίπλα τους, μέσα στο σπίτι.

«Θα ήθελα μια πίτσα», λένε στον ή στην αστυνομικό που τους απαντά. Όταν δε ερωτώνται αν είναι ασφαλείς, απαντούν «όχι» και δίνουν την διεύθυνση της κατοικίας τους (για την παράδοση της υποτιθέμενης πίτσας). Έτσι, μετά από λίγα λεπτά, γυναίκες και άνδρες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων καταφθάνουν για να τις βοηθήσουν.

Όπως τονίζουν Ιταλοί σχολιαστές, κάθε νέος, ευρηματικός τρόπος είναι ευπρόσδεκτος για να μπορέσει να περιοριστεί η βία (ψυχολογική και σωματική) σε βάρος των γυναικών, η οποία τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία παρουσιάζει νέα, ανησυχητική αύξηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr