Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο νησί Ίσκια της νότιας Ιταλίας.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται ένα νεογέννητο και ένα παιδί έξι ετών, ενώ σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica έχει ανασυρθεί νεκρό ακόμα ένα μικρό παιδί.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Ιταλία από την κακοκαιρία – Νεκροί και αγνοούμενοι – Θάφτηκαν στις λάσπες ολόκληρες περιοχές

Τουλάχιστον έξι οι αγνοούμενοι

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν έξι πτώματα στο νησί Ίσκια, το οποίο χτυπήθηκε το Σάββατο από ισχυρότατο κύμα κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Από τις καταστροφές έχασαν τη ζωή τους τρία μικρά παιδιά, ένα νεογέννητο και δύο ανήλικα – μεταξύ αυτών ένα εξάχρονο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 6 άνθρωποι αγνοούνται. Οι τραυματίες είναι 13, ενώ 167 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, δήλωσε ότι με τα δύο εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση και με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, «θα στηθούν προσωρινές κατοικίες, θα πραγματοποιηθούν έργα σε σειρά δρόμων και θα διανεμηθούν φαγητά στους πληγέντες».

Οικογενειακή τραγωδία: Νεκροί βρέφος 21 ημερών, δύο παιδιά και η μητέρα τους

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, μεταξύ των επιβεβαιωμένων θυμάτων είναι ένα μωρό 21 ημερών.

Το σωματάκι του μωρού ανασύρθηκε με μεγάλη δυσκολία μέσα από το σπίτι της οικογένειας. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, νεκροί έχουν ανασυρθεί επίσης ένα κορίτσι, ένα αγόρι και μια γυναίκα, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν τον πατέρα της οικογένειας.

Τα σωστικά συνεργεία πρόκειται να συνεχίσουν το έργο τους και αύριο, Δευτέρα, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Πηγή: in.gr