Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 555 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 114.020.

Απολογισμός

Αλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού να φθάνει τα 919.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 444 από 438, από τους συνολικά 897 ανθρώπους που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει έφθασε τους 92.796 (+692), ενώ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 20.305.

Νωρίτερα χθες, οι εργαζόμενοι στα μικροβιολογικά εργαστήρια κατέβηκαν σε απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χαμηλούς μισθούς και τον ολοένα βαρύτερο φόρτο εργασίας.

Απεργιακή κινητοποίηση

Η Εσθήρ Αντμόν, πρόεδρος της ένωσης βιοχημικών, μικροβιολόγων και άλλων εργαζομένων σε εργαστήρια, τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν πάνω από 2.000 εργαζόμενοι σε 400 εργαστήρια σε όλη τη χώρα.

Πρόσθεσε ότι το προσωπικό θα ολοκληρώνει την διενέργεια μόνο εξετάσεων που ίσως σώσουν τη ζωή ανθρώπων – ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, καρκινοπαθών, καρδιοπαθών, καθώς και όσων επιβεβαιώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr