Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τέσσερις αγνοούνται, από την πτώση ενός λεωφορείου σε ποτάμι από γέφυρα στη Γαλικία, στη βορειοδυτική Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Δύο επιζώντες, ο οδηγός του λεωφορείου και ένας επιβάτης έχουν μέχρι τώρα διασωθεί από τον ποταμό Λερέζ, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή της Γαλικίας δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των διασωστών, σύμφωνα με τις αρχές.

«Οι Αρχές είπαν ψέματα» – Σοβαρές καταγγελίες για το θανατηφόρο τροχαίο με τους Έλληνες στη Ρουμανία

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και φέρουν πολλαπλά τραύματα, όπως έγινε γνωστό από την ενημέρωση των αρχών.

«Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι»

«Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στο εσωτερικό του λεωφορείου», διευκρινίζουν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης, οι οποίες δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εντυπωσιακή φωτογραφία από ψηλά του λεωφορείου να έχει πέσει σε ορμητικά νερά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Σάββατο, το βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων, στην κοινότητα Σερδέδο-Κοτομπάντε, που βρίσκεται όχι μακριά από το Βίγκο, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Voz de Galicia, με το λεωφορείο επέστρεφαν άνθρωποι που είχαν πάει να επισκεφθούν συγγενείς τους που κρατούνται στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μοντερόσο, στο κέντρο της Γαλικίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: in.gr