Εκατοντάδες σημαίες του Pride κρέμασαν στους δρόμους οι κάτοικοι μιας πόλης της νότιας Ισπανίας, αφού οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ένα μπάνερ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου από το δημαρχείο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Χουάν Αντόνιο Σιβίκο Λάμας κρεμούσε επί χρόνια τη σημαία με το ουράνιο τόξο για να τιμήσει τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όμως αναγκάστηκε να την αποσύρει την περασμένη εβδομάδα, μετά από παράπονα τριών κατοίκων της Βιγιανουέβα ντε Αλγκάιντας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η σημαία είχε αναρτηθεί για να δείξει ότι η πόλη είναι «ανοιχτή, φιλική προς τη διαφορετικότητα, πλουραλιστική και συμπεριληπτική και γιορτάζει την ισότητα και τη διαφορετικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση. «Δυστυχώς, όμως, αυτή η κίνηση δεν μπόρεσε να συνεχιστεί για πολύ».

Μετά από πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, οι ισπανικές αρχές απαγορεύεται να αναρτούν ανεπίσημες σημαίες σε δημοτικά κτίρια, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να αναγκαστεί να την απομακρύνει.

Ωστόσο, ένας άντρας αποφάσισε ότι η πόλη θα γιόρταζε έτσι κι αλλιώς τον μήνα του Pride.

Ο Αντόνιο Κάρλος Αλκαντάρα Παστράνα μεγάλωσε στη μικρή πόλη πλησίον της Μάλαγα, όμως πλέον κατοικεί στην ακτή Τορεμολίνος, όπου διατηρεί κατάστημα.

Ο Αλκαντάρα δήλωσε στο CNN ότι σκόπευε να πουλήσει τις σημαίες με το ουράνιο τόξο στην παρέλαση του Pride στο Τορεμολίνος, όμως η εκδήλωση ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Όταν έμαθε για την υποστολή της σημαίας στην Βιγιανουέβα ντε Αλγκάιντας, έκανε μια ανάρτηση στην ομάδα της πόλης στο Facebook προσφέροντας τρεις σημαίες σε όποιον τις ήθελε. Σύντομα, τα εισερχόμενα μηνύματά του πλημμύρισαν από θετικές απαντήσεις.

«Όλη η πόλη ήθελε από μια σημαία», είπε.

Στο τέλος, σύμφωνα με τον Αλκαντάρα, δόθηκαν περίπου 400 σημαίες, μετατρέποντας την παραδοσιακή πόλη των περίπου 4,200 κατοίκων σε μια έκρηξη χρωμάτων.

«Ένιωσα πολύ περήφανος που η πόλη αντέδρασε με αυτό τον τρόπο», είπε στο CNN. «Είναι μια υπέροχη πόλη».

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνδέεται με την περίπτωση μιας αποσχιστικής σημαίας που είχε αναρτηθεί σε δημαρχείο των Κανάριων Νησιών, όμως έκτοτε έχει περιπλέξει τους εορτασμούς του Pride σε ολόκληρη τη χωρα.

Σε κάποιες περιοχές, όπως το Καντίζ και η Γουαδαλαχάρα, οι τοπικές αρχές αναρτούν τις σημαίες του Pride αγνοώντας την απαγόρευση.

Πηγή: www.cnn.com

Πηγή: in.gr