Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι εξάρθρωσαν ένα «τρομοκρατικό» δίκτυο που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, την Μοσάντ, το οποίο σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον «ευαίσθητης σημασίας χώρων» στο Ιράν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Συνελήφθησαν μέλη ενός τρομοκρατικού δικτύου κατασκοπείας που συνδεόταν με τη Μοσάντ», μετέδωσε το Irna, επικαλούμενο ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Πληροφοριών, που δεν αναφέρει λεπτομερή στοιχεία για τον αριθμό των συλληφθέντων ή την εθνικότητά τους.

Διαβάστε επίσης: Τεχεράνη: «Διαθέτουμε την τεχνολογία για να φτιάξουμε πυρηνική βόμβα» – Τι αποκαλύπτει σύμβουλος του Χαμενεΐ

Στην ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου, διευκρινίζεται ωστόσο ότι οι ύποπτοι «εισήλθαν στο Ιράν μέσω του Κουρδιστάν» στο βόρειο Ιράκ.

«Κατασχέθηκαν εκρηκτικά – Θα προχωρούσαν σε τρομοκρατικές ενέργειες»

«Αυτοί σκόπευαν να προβούν σε δολιοφθορές και σε πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες σε ευαίσθητης σημασίας περιοχές και προκαθορισμένους στόχους, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικούς επιχειρησιακούς εξοπλισμούς και τα πλέον ισχυρά εκρηκτικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τους εν λόγω στόχους.

«Τα όπλα τους, εκρηκτικά και εξοπλισμοί, επίσης κατασχέθηκαν όλα», σύμφωνα με το Irna.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει επανειλημμένα τη σύλληψη πρακτόρων, που εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών, κυρίως του ορκισμένου εχθρού της Τεχεράνης – του Ισραήλ.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει κατηγορήσει επίσης το εβραϊκό κράτος για δολιοφθορά σε ορισμένες από τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις και για τη δολοφονία Ιρανών επιστημόνων.

Τον Απρίλιο, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τρία άτομα, που κατηγορούνταν για διασυνδέσεις με τη Μοσάντ και εμπλέκονταν στη δημοσίευση «διαβαθμισμένων εγγράφων», συνελήφθησαν στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν.

Επίσγς, τον Ιούλιο του 2021, οι αρχές δήλωσαν ότι συνέλαβαν «πράκτορες», που ήταν μέλη ενός «δικτύου», το οποίο εργαζόταν για το Ισραήλ, καθώς και ότι κατάσχεσαν μια κρυψώνα με όπλα, που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για «ταραχές», ενώ το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας συγκλονίζεται από διαδηλώσεις για τις διακοπές του νερού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr