Επικίνδυνα κοντά στον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, έφτασαν οι εισβολείς στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Washington Post, ο αντιπρόεδρος παρέμεινε στην αίθουσα της Γερουσίας για 14 λεπτά αφότου η αστυνομία του Κογκρέσου είχε ειδοποιηθεί για την απόπειρα εισβολής στο Καπιτώλιο, χρόνος αρκετός ώστε οι ταραξίες να προσεγγίσουν τη θέση του, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας.

Φυγαδεύτηκαν ένα λεπτό προτού φτάσει ο όχλος

Τελικά, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών φυγάδευσαν τον Πενς σε ένα δωμάτιο δίπλα στη Γερουσία, ενώ οι ταραξίες εισέρχονταν το Καπιτώλιο, με κάποιους εξ΄ αυτών μάλιστα να αποκαλούν τον Μάικ Πενς «προδότη».

Μόλις ένα λεπτό μετά τη φυγάδευση του αντιπροέδρου, ομάδα διαδηλωτών ξεκίνησε να ανεβαίνει τις σκάλες του δευτέρου ορόφου αρχίζοντας να κυνηγά έναν αξιωματικό ασφαλείας του Καπιτωλίου.

Ο Μάικ Πενς και η οικογένειά του είχαν μόλις μεταφερθεί σε κρησφύγετο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών ανθρώπων με γνώση των κινήσεων του αντιπροέδρου, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Αν ο όχλος των οπαδών του Τραμπ είχε φθάσει εκεί κάποια δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι επιτιθέμενοι ίσως θα βρίσκονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον αντιπρόεδρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εγγύτητα στην οποία πλησίασε ο όχλος τον Μάικ Πενς, καθώς και η καθυστέρηση της διαδικασίας απομάκρυνσής του -στοιχεία που δεν είχαν προηγουμένως γνωστοποιηθεί- εγείρουν ερωτηματικά γιατί οι μυστικές υπηρεσίες δεν τον είχαν μετακινήσει νωρίτερα και γιατί υποτίμησαν τον κίνδυνο που κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντιμετώπισαν στο συγκεκριμένο σκηνικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr