Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Πέμπτη τουλάχιστον 75.255 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, νέο θλιβερό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, που καταρρίπτεται για έβδομη φορά μέσα στον τρέχοντα μήνα, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε άνοδο και οι θάνατοι

Την κατάρριψη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα του θλιβερού ρεκόρ καταδεικνύει και η καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, με πάνω από 68.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με βάση τα δεδομένα της σχολής αυτής ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη, ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) είχαν διαγνωστεί 3.560.364 κρούσματα μόλυνσης.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ βρίσκονται επίσης σε άνοδο, έχουν φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του Ιουνίου, με τους βαρύτερους απολογισμούς να καταγράφονται στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τέξας, κατά το Reuters.

(Φωτογραφία Reuters)

Οι μισές και πλέον πολιτείες – οι 30 από τις 50 – ανακοίνωσαν θλιβερά ρεκόρ νέων κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός.

Οι μολύνσεις βρίσκονται σε άνοδο σχεδόν σε όλες τις πολιτείες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters που βασίζεται στη σύγκριση των δεδομένων για τα κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες με εκείνα των δύο εβδομάδων που προηγήθηκαν.

Η Φλόριντα κατέγραψε νέο θλιβερό ρεκόρ 15.000 και πλέον κρουσμάτων σε 24 ώρες την Κυριακή, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συνέχιζε να ασκεί πίεση προκειμένου να ξανανοίξουν τα σχολεία.

Αν η Φλόριντα ήταν χώρα…

Αν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, ως προς τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια ημέρα.

Toν Ιούνιο τα κρούσματα μόλυνσης αυξάνονταν κατά 28.000 την ημέρα μεσοσταθμικά και τον Ιούλιο αυξάνονται κατά 57.625, με βάση τους υπολογισμούς του Reuters.

(Φωτογραφία AP)

Ο Δρ. Αντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει προειδοποιήσει ότι οι μολύνσεις ενδέχεται σύντομα να ξεπερνούν τις 100.000 την ημέρα εάν οι Αμερικανοί δεν ενωθούν και δεν λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr