Μήνυση στον υπερτυχερό που κέρδισε το ποσό ρεκόρ των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Powerball των ΗΠΑ κατέθεσε ένας άνδρας, καθώς όπως υποστηρίζει του έκλεψαν το δελτίο που κέρδισε.

Σύμφωνα με το BBC, ο Έντουιν Κάστρο που ζει στην Καλιφόρνια επέλεξε μία εφάπαξ πληρωμή στο τζακ ποτ του περασμένου Νοεμβρίου, λαμβάνοντας 997,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο πλέον ένας άλλος κάτοικος της Καλιφόρνια, ο Χοσε Ριβέρα κατέθεσε αγωγή στην οποία ανέφερε ότι τα χρήματα του επάθλου τού ανήκουν. Ο Κάστρο δεν έχει σχολιάσει την αγωγή, ωστόσο η Λοταρία της Καλιφόρνια ανέφερε πως είναι βέβαιη πως τα χρήματα του επάθλου δόθηκαν στον νόμιμο νικητή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τον Φεβρουάριο η Λοταρία της Καλιφόρνια ανέφερε πως πάντα ελέγχει τα πρόσωπα που διεκδικούν χρήματα και ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διαδικασία που εφαρμόζει».

Από την πλευρά του ο Ριβέρα κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαμπάμα, στην οποία ισχυρίζεται πως αγόρασε το τυχερό δελτίο στις 7 Νοεμβρίου 2022 και ότι του το έκλεψε αργότερα ένας άνδρας, ο οποίος πάντως δεν ήταν ο Κάστρο.

Η αγωγή πάντως δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς κατέληξε το δελτίο στα χέρια του Κάστρο.

Τι συμβαίνει με τα κέρδη του Powerball

Τα δελτία του Powerball κοστίζουν 2 δολάρια και οι νικητές έχουν δύο επιλογές είτε να λάβουν το πλήρες ποσό σε δόσεις που θα πληρωθούν σε 29 χρόνια, είτε όπως κάνουν σχεδόν όλοι να πάρουν ένα μέρος του ποσού σε μία δόση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε να παίζεται το 1992 στις 45 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και σε περιοχές δικαιοδοσίας των ΗΠΑ, όπως το Πουέρτο Ρίκο και οι Παρθένες Νήσους.

Τα κέρδη από το παιχνίδι υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς φόρους μεταξύ 24% και 37% και στις περισσότερες στις περισσότερες περιπτώσεις σε πολιτειακούς φόρους.

Μόνο σε 10 πολιτείες συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια δεν υπάρχουν κρατικοί φόροι για τα κέρδη από τα λαχεία. Σε πολλές περιοχές, όπως στη Νέα Υόρκη, τα κέρδη υπάγονται επίσης σε δημοτικούς φόρους.

Πηγή: in.gr