Σε 12 χρόνια φυλάκιση και καταβολή αποζημίωσης ύψους 46.000 δολαρίων καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην πόλη Τζέφερσονβιλ, ο οποίος δεν είχε θάψει αλλά κρατούσε στην επιχείρησή του 31 σορούς και 17 αποτεφρωμένα λείψανα νεκρών.

Ο Ράντι Λάνκφορντ, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην πόλη Τζέφερσον, παραδέχτηκε την ενοχή του στο δικαστήριο Clark County Circuit Court όπου εκδικαζόταν η ανατριχιαστική υπόθεση, σύμφωνα με το CBS News.

Η ποινή που προτάθηκε από την έδρα του δικαστηρίου για τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στις ΗΠΑ ήταν 12 χρόνια φυλακή (τα 4 σε σωφρονιστικό κατάστημα και τα 8 σε κατ’ οίκον περιορισμό) και αποζημίωση 46.000 δολαρίων προς τις οικογένειες των ανθρώπων που δεν έθαψε, ενώ είχε αναλάβει τις κηδείες τους, αλλά κρατούσε τις σωρούς και τα αποτεφρωμένα λείψανά τους στην επιχείρησή του.

Τον πρόδωσε η μυρωδιά

Η μακάβρια υπόθεση είχε έρθει στο φως στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο. Η αστυνομία του Τζέφερσονβιλ είχε αναφορές για μια άσχημη μυρωδιά που αναδυόταν από το οίκημα του γραφείου τελετών του Ράντι Λάνκφορντ.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα και εντόπισαν έκπληκτοι 31 σορούς και 17 αποτεφρωμένα λείψανα νεκρών, τις κηδείες των οποίων είχε αναλάβει ο Λάνκφορντ. Τα μακάβρια ευρήματα δεν φυλάσσονταν σε ψυγεία, αλλά σε σάκους νεκρών και μάλιστα ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Ο Λάνγκφορντ δεν έθαβε τους νεκρούς και τους κρατούσε στο κτήριο της επιχείρησής του, ενώ το πλέον φρικιαστικό είναι ότι είχε στείλει σε κάποιους πελάτες του, αποτεφρωμένα λείψανα άλλων!

Σε μια μήνυση εναντίον του που υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ένα ζευγάρι είπε ότι ο Λάνκφορντ τους έστειλε ένα πλαστικό κουτί τον περασμένο Ιούνιο που υποτίθεται ότι περιείχε τα λείψανα της κόρης τους.

Το ζευγάρι αργότερα έμαθε ότι η κόρη τους δεν είχε αποτεφρωθεί και η σορός της ήταν ανάμεσα στα πτώματα που ανακαλύφθηκαν στην επιχείρηση.

Πηγή: in.gr