Συγκλονισμένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες από το νέο περιστατικό που αποκαλύπτεται για τη στρατιωτική βάση του Fort Hood.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πτώμα που βρέθηκε στο Temple του Τέξας ανήκει στον 23χρονο στρατιώτη Έλντερ Φερνάντες, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος στις 17 Αυγούστου.

Για «το χειρότερο εφιάλτη μας» έκανε λόγο η δικηγόρος Natalie Khawam, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του στρατιώτη, συμπληρώνοντας: «Είμαστε άρρωστοι από αυτήν την τραγωδία που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Αισθανόμαστε θλίψη για την οικογένεια του Έλντερ Φερνάντες».

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού στρατού, ο Φερνάντες είχε πέσει θύμα βιασμού «καταχρηστικής σεξουαλικής πράξης» και μετατέθηκε στο Fort Hood, προκειμένου να «εξακριβωθεί αν θα είχε την καλύτερη δυνατή παροχή βοήθειας και για να αποφευχθούν τυχόν πράξεις εκδίκησης».

Η μητέρα του Fernandes, Ailina και ο αδελφός του Εlton είχαν μιλήσει στο ABC News την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας πως ο Elder υφίστατο σεξουαλική παρενόχληση τους μήνες πριν την εξαφάνισή του. «Είναι μια έρευνα που ήταν σε εξέλιξη επί δύο μήνες και δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ» τόνισε η μητέρα του. «Και είναι πολλά περισσότερα που δεν ξέρω. Μόνο ο Elder μπορεί να μας τα πει, όταν τον βρούμε».

Η δικηγόρος της οικογένειας επιβεβαίωσε χθες πως η σορός ανήκει στον 23χρονο. «Αυτό συμβαίνει όταν καταγγέλλεις σεξουαλική παρενόχληση στο Fort Hood» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δέχεσαι bullying, δέχεσαι παρενόχληση, καταλήγεις νεκρός. Αυτή βάση είναι τοξική. Οι στρατιώτες μας δεν είναι ασφαλείς».

«Σε αυτό το αρχικό στάδιο της έρευνας, δεν υπάρχει ένδειξη βρώμικου παιχνιδιού», ανέφερε από την πλευρά της η αστυνομία του Temple, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και εξετάζονται.

Ο συνταγματάρχης Patrick Disney δήλωσε: «Από τότε που αναφέρθηκε η απουσία του, έχουμε κάνει μια σημαντική, συντονισμένη προσπάθεια να τον αναζητήσουμε σε όλο το Κεντρικό Τέξας. Στέλνουμε τα βαθύτερα και πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr