Η Τζόρτζια βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Γερουσίας στις ΗΠΑ, εντούτοις ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο πανταχού παρών πολιτικός σχολιαστής της Αμερικής, κρατά το στόμα του κλειστό, σχολιάζει το Politico.

Δύο επαναληπτικές εκλογικές αναμετρήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην αναφερόμενη πολιτεία στις 5 Ιανουαρίου, θα κρίνουν ποιο από τα δύο κόμματα στις ΗΠΑ θα ελέγχει την Άνω Βουλή (Γερουσία) στο Κογκρέσο.

Πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής, όπως, ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, και ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχουν την πρόθεση να επισκεφθούν την Τζόρτζια, προκειμένου να τονώσουν εκατέρωθεν τους ψηφοφόρους της πολιτείας, ώστε να έχουν συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές.

Μεγάλοι χορηγοί τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών δίνουν χρήματα, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι προεκλογικές εκστρατείες στην ίδια πολιτεία.

Η Τζόρτζια έχει ήδη εμπλακεί σε μια διαδικασία επανάληψης της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων των προεδρικών εκλογών με το χέρι, καθώς η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ αμφισβητεί στα δικαστήρια τα εκλογικά αποτελέσματά της.

Όμως, στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ παραμένει σιωπηλός για το ζήτημα αυτό.

Πέρα από μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter και ισχυρισμών για εκλογική νοθεία στην Τζόρτζια, ο Τραμπ δεν έχει σχολιάσει δημόσια την κατάσταση στην αναφερόμενη πολιτεία ούτε τις επαναληπτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν εκεί για τη Γερουσία.

Επίσης, δεν υπάρχουν σχέδια για επισκέψεις του Τραμπ στην Τζόρτζια, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Πέρα από μια σιωπηρή εμφάνιση που έκανε στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον την Ημέρα των Βετεράνων, ο Τραμπ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την εμφάνιση που έκανε δύο ημέρες μετά τις εκλογές, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα επανεμφανιστεί δημοσίως.

Το γεγονός ότι ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος αποφεύγει να μιλήσει για την Τζόρτζια έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε μερικούς Ρεπουμπλικάνους του στενού του κύκλου, καθώς μοιάζει να αφήνει το κόμμα του εκτεθειμένο σε μια κρίσιμη στιγμή.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι προεκλογικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις του αποτελούν έναν εγγυημένο τρόπο για την πρόκληση ενδιαφέροντος γύρω από τους δύο Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους γερουσιαστές στην Τζόρτζια.

Πρόκειται για την Κέλι Λέφλερ και τον Ντέιβιντ Πέρντιου.

Οι επικριτές του Τραμπ εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επισημαίνουν ότι η εκστρατεία της επανεκλογής του δίνει έμφαση στη νομική αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, ενώ έχει ξοδέψει διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και χρήματα των Ρεπουμπλικάνων, που μερικοί Ρεπουμπλικάνοι θα επιθυμούσαν να είχαν διοχετευτεί για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας στην Τζόρτζια.

«Μερικοί άνθρωποι του έχουν πει ότι είναι σημαντικό να νικήσουν η Λέφλερ και ο Πέρντιου, οι οποίοι θα κρατήσουν ζωντανή την υστεροφημία του. Του έχουμε επισημάνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αποδόμησαν αργά μερικές διαστάσεις της υστεροφημίας του Ομπάμα, όταν είχαν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Γερουσίας το 2016, ενώ μια Γερουσία υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών θα κάνει το ίδιο στον Τραμπ» δήλωσε ένας Ρεπουμπλικάνος που βρίσκεται κοντά στον Τραμπ.

«Έχω δηλώσει στην εκστρατεία επανεκλογής [του Τραμπ] ότι η μόνη προτεραιότητα πρέπει να είναι η διατήρηση [της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας] στη Γερουσία» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Ειλικρινώς, χάνει την αξιοπιστία του όσο συνεχίζεται αυτή η μάχη για τις ψήφους» επισήμανε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr