Τα social media έχουν αρκετά αρνητικά στοιχεία και ειδικά το TikTok έχει κατηγορηθεί για πολλά, ωστόσο, υπάρχουν και κάποια θετικά που μπορεί κάποιος να μάθει και, σε αρκετές περιπτώσεις, να σωθούν ζωές.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση μιας έφηβης στις ΗΠΑ, η οποία σώθηκε από τα χέρια ενός 61χρονου που την απήγαγε, αφού έκανε τις χειρονομίες «κινδύνου» που είχε δει στο TikTok, για να προειδοποιήσει έναν οδηγό που βρισκόταν κοντά ότι είχε πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα, που ήταν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, έκανε σε διερχόμενο όχημα χειρονομίες, που είναι γνωστές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «TikTok» και σημαίνουν πως κάποιος έχει υποστεί βία στο σπίτι ή ότι χρειάζεται βοήθεια καθώς κινδυνεύει.

Όταν ο οδηγός συνειδητοποίησε τι σήμαινε το σήμα του χεριού της κοπέλας, ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Τζέιμς Μπρικ.

Ο σερίφης της κομητείας, Laurel John Root, εξήγησε πώς κατάφεραν να τον εντοπίσουν αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο καταγγέλλων βρισκόταν πίσω από το όχημα και παρατήρησε μια γυναίκα επιβάτη να κάνει κάποιες χειρονομίες. Όταν κατάλαβε τι σημαίνουν, μας ειδοποίησε και είπε ότι η κοπέλα φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο. Επιπλέον, ο καταγγέλλων σημείωσε ότι το όχημα το οδηγούσε ένας άντρας. Αφού οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο, κατάλαβαν πως επρόκειτο για αγνοούμενη ανήλικη, η οποία είχε εξαφανιστεί».

Ο 61χρονος είχε αρπάξει την έφηβη και την είχε στο πίσω μέρος του φορτηγού του, ενώ κατηγορήθηκε για βιασμό και απαγωγή ανηλίκου.

Πηγή: in.gr