Ινδός επιχειρηματίας που ανάρρωσε από κοροναϊό, μετέτρεψε τα γραφεία του σε ιατρικό κέντρο 85 κλινών για να προσφέρει δωρεάν περίθαλψη στους φτωχούς.

Η επιδημία του κοροναϊού εξακολουθεί να μαίνεται στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, με τα κρούσματα να ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο την Τετάρτη και τους θανάτους να προσεγγίζουν τις 35.000. Η έλλειψη τεστ, πιθανώς συνεπάγεται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Με τα δημόσια νοσοκομεία να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, ο Καντάρ Σαΐχ πέρασε 20 μέρες σε ιδιωτική κλινική τον περασμένο μήνα, στην δυτική πόλη Σουράτ. Εκτός από τον ιό, τρομοκρατήθηκε και από… τον λογαριασμό.

«Το κόστος της θεραπείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο είναι τεράστιο. Πώς θα μπορούσε ένας φτωχός να πληρώσει αυτή τη θεραπεία;», αναρωτήθηκε ο Σαΐχ μιλώντας στο AFP. «Έτσι, αποφάσισα να κάνω κάτι και να συμμετέχω στη μάχη εναντίον του φονικού ιού».

Όταν ξαναβρήκε τις δυνάμεις του, ο Σαΐχ εξασφάλισε την έγκριση των τοπικών αρχών για να μετατρέψει τα γραφεία της εταιρείας του στο Γκουτζουράτ, μεγέθους 2.800 τ.μ.

Η κυβέρνηση παρέχει και πληρώνει το προσωπικό, τον ιατρικό εξοπλισμό και τα φάρμακα, ενώ ο Σαΐχ αγόρασε τα κρεβάτια και πληρώνει το κόστος των σεντονιών και του ηλεκτρισμού.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να νοσηλευτεί εκεί, όπως λέει, ανεξαρτήτως «κάστας, πεποιθήσεων ή θρησκείας».

Αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους των παραγκουπόλεων της Βομβάης έχουν περάσει κοροναϊό, σύμφωνα με έρευνα που παρήγγειλε η πόλη.

Οι αιματολογικές εξετάσεις σε τυχαίο δείγμα 6.936 ατόμων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, έδειξαν ότι το 57% των κατοίκων παραγκουπόλεων σε σύγκριση με μόλις το 16% των ανθρώπων που ζούσαν σε καλύτερες συνθήκες είχαν αντισώματα για τον ιό, όπως αναφέρει η μελέτη.

Η Βομβάη, οικονομικό κέντρο της Ινδίας και η πιο πολυπληθής πόλη της χώρας, όπου περίπου το 40% του πληθυσμού ζει σε παραγκουπόλεις, έχει καταγράψει περισσότερα από 110.000 κρούσματα και περισσότερους από 6.000 θανάτους.

Πηγή: www.theguardian.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr