Πασχίζοντας να αναπνεύσουν, δύο άνδρες με μάσκες οξυγόνου μοιράζονται ένα κρεβάτι σε κρατικό νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας, θύματα της κλιμακούμενης κρίσης της COVID-19 στη χώρα.

Από την ανακοίνωση λιγότερων από 10.000 νέων ημερήσιων κρουσμάτων νωρίτερα φέτος, τα περιστατικά ξεπέρασαν σήμερα τις 200.000, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο υψηλότερος τέτοιος αριθμός παγκοσμίως.

Ουρά τα ασθενοφόρα

Στο νοσοκομείο Lok Nayak Jai Prakash Narayan (LNJP), μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Ινδία αποκλειστικά για ασθενείς με COVID και με περισσότερες από 1.500 κλίνες, τα ασθενοφόρα σχημάτιζαν σήμερα ουρά για να μεταφέρουν τους ασθενείς. Κάποιοι έφθασαν με λεωφορείο και άλλοι με τα γνωστά τρίτροχα ‘ρίκσο’.

Ο νεότερος ασθενής ήταν ένα νεογέννητο μωρό.

«Υπάρχει σίγουρα υπερφόρτωση. Ήδη εργαζόμαστε με πλήρη δυναμικότητα», δήλωσε ο διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Σουρές Κουμάρ.

Από 54 κλίνες αρχικά, το νοσοκομείο έχει τώρα πάνω από 300 για ασθενείς COVID-19 που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό.

Στο ίδιο κρεβάτι

Ασθενείς χωρίς να έχουν μεταξύ τους συγγένεια μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, με αυτούς που προσφάτως έχασαν τη ζωή τους να κείτονται έξω από τον θάλαμο προκειμένου να μεταφερθούν στο νεκροτομείο.

«Σήμερα, μόνο στο Lok Nayak είχαμε 158 εισαγωγές», δήλωσε ο Κουμάρ. Σχεδόν όλες αφορούσαν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Αφού επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά στον κόσμο lockdown για σχεδόν τρεις μήνες πέρυσι, η κυβέρνηση της Ινδίας χαλάρωσε σχεδόν όλους τους περιορισμούς έως τις αρχές του 2021, αν και πολλές περιοχές έχουν τώρα επιβάλει τοπικού χαρακτήρα περιορισμούς.

Εξαπλώνονται και δεν ανιχνεύονται

Σύμφωνα με τον Κουμάρ από το νοσοκομείο LNJP, τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού που εξαπλώνονται γρήγορα και δεν εντοπίζονται εύκολα στα τεστ αυξάνουν την πίεση, όπως και η συμπεριφορά του ίδιου του κόσμου ενώ η χώρα ‘ανοίγει’ και πάλι.

«Ο κόσμος δεν ακολουθεί τις οδηγίες για την COVID», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι απλά απρόσεκτοι».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr