Μία σειρά από περιβαλλοντικές κινήσεις κάλεσαν σε συγκέντρωση και διαδήλωση σήμερα στο Σύνταγμα, ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν το κλίμα. Στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε συναυλία από την Ανοιχτή Ορχήστρα των Support Art Workers ενώ έκαναν ομιλίες εκπρόσωποι οικολογικών και περιβαλλοντικών κινημάτων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός».

Δείτε φωτογραφίες

Στην ανακοίνωσή της η Support Earth, που καλούσε στην συγκέντρωση σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Στηρίζουμε τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών από τις Σκουριές Χαλκιδικής ως την Κρήτη και από την Ικαρία έως την Κέρκυρα και καλούμε σε δημόσια ανοιχτή συγκέντρωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινημάτων.

Διεκδικούμε έναν κόσμο που διατηρεί ζωντανά τα οικοσυστήματα και σέβεται όλα τα έμβια όντα που κατοικούν σε αυτά, διεκδικούμε έναν κόσμο που να μας χωρά όλες και όλους».

Η πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή αναφέρει:

«Διαμορφώνεται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ένα νέο κίνημα με μαζική συμμετοχή και αντισυστημικό προσανατολισμό, όπως δηλώνει και το σύνθημα «αλλάξτε το σύστημα – όχι το κλίμα».

Η πανδημία Covid-19, που έχει ήδη κοστίσει πάνω από 3,7 εκατ. νεκρούς, έφερε με το πιο δραματικό τρόπο στην επιφάνεια την άμεση σύνδεση της εμφάνισης και εξάπλωσης θανατερών ιογενών πανδημιών με τη καταστροφή του περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης ορυκτών καυσίμων, συνεχίζει να προκαλεί ανυπολόγιστες καταστροφές. Τα “μεμονωμένα ακραία καιρικά φαινόμενα”, τύπου Μήδειας και Ιανού στην Ελλάδα, γίνονται όλο και πιο συχνά όλο και πιο καταστροφικά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr