«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλώς μέρος του προβλήματος για την ελληνική κοινωνία αυτήν τη στιγμή, είναι ο συντονιστής της καταστροφής και της λεηλασίας απέναντι στους Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ ότι προστατεύει την αισχροκέρδεια.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι για «για όλο τον Απρίλιο η Ελλάδα ήταν πρώτη στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος, το 99% των αυξήσεων περνάνε στον καταναλωτή, δεύτερη χώρα έρχεται η Αυστρία με μόλις 46%». Αναφερόμενος, δε, σε πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι οι πολίτες δεν θα ξαναδούν 4 και 5 φορές πάνω τους λογαριασμούς, σχολίασε ότι «αφενός παραδέχεται το ύψος αυξήσεων, όταν το Σεπτέμβριο μας έλεγε η κυβέρνηση ότι οι λογαριασμοί θα είναι 2-3 ευρώ επάνω, αφετέρου, παραδέχεται ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρθούν για να μη φτάσει η ακρίβεια στους καταναλωτές».

Όπως τόνισε, «το ερώτημα είναι αν τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα ρυθμίζουν στη ρίζα το πρόβλημα, αν μιλάμε δηλαδή για ένα πλαφόν στις τιμές και φορολόγηση στα υπερκέρδη, ή απλώς θα επιδοτούν την αισχροκέρδεια που έχει στηθεί και από τη ΔΕΗ και από ιδιώτες παρόχους». Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος», προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι μπλεγμένοι σε διαχειριστικές σκιές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τεράστιο ηθικό ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και αφορά τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος από τα golden boys της ΔΕΗ».

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι «τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς», συμπληρώνοντας πως «η μεγαλύτερη απονομή δικαιοσύνης θα είναι η ετυμηγορία των πολιτών, ώστε αυτό το πολιτικό προσωπικό να πάει σπίτι του και να μη μπορεί άλλο πια να καταστρέψει τη ζωή των πολιτών». Όπως ανέφερε, «το κύμα οργής των πολιτών πρέπει να συναντηθεί με την κοινωνική κινητοποίηση. Δεν μπορεί να μείνει απλά ένα κύμα οργής και αντίδρασης. Πρέπει να αποκτήσει θετικό πρόσημο και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σημείωσε, δε, ότι «χρέος μιας αριστερής προοδευτικής δύναμης είναι να δώσει αυτήν την προοπτική. Και μέσα από την προοπτική μπορεί να επαναφέρει την ασφάλεια στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, τόνισε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που «ήταν ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός», «έχει πανικοβάλει την κυβέρνηση» και πως «τα 5 + 1 σημεία του Αλέξη Τσίπρα για την προστασία της εργασίας και τη στήριξη των δημόσιων εργαλείων και δημόσιων αγαθών δίνουν προοπτική στους Έλληνες πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr