Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από 9 χρόνια, το 2012 στη Μανωλάδα Ηλείας. Τότε πέντε άνδρες από το Πακιστάν, απήγαγαν 23χρονο ομοεθνή τους που ήθελε να δουλέψει ως εργάτης γης στις καλλιέργειες.

Οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα από την οικογένεια του αλλά μέχρι να συμφωνήσουν έδεσαν τον 23χρονο σε ένα δέντρο και τον άφησαν χωρίς φαγητό και νερό. Ο άτυχος άνδρας πέθανε ύστερα από τρεις ημέρες που ήταν δεμένος σε ερημικό σημείο της περιοχής.

Ο εφιάλτης ξαναζωντάνεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών όπου δικάστηκε τη Δευτέρα ο ένας από τους 5 δράστες. Οι υπόλοιποι μετά τη δολοφονία και μέχρι να αποκαλυφθεί αυτή, είχαν καταφέρει να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν ήταν ανατριχιαστικές. Οι δράστες έδεσαν χειροπόδαρα τον άτυχο εργάτη σε ένα δέντρο σε ερημική τοποθεσία και επικοινώνησαν με την οικογένειά του ζητώντας 23.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Οι διαπραγματεύσεις όμως καθυστερούσαν και οι 5 απαγωγείς άφησαν τον 23χρονο να πεθάνει δεμένος στο δέντρο από πείνα και δίψα. Οι δράστες έθαψαν το άψυχο σώμα του θύματος και αποπειράθηκαν να διαφύγουν στο εξωτερικό, με τους τέσσερις από αυτούς να τα καταφέρνουν.

Πως η αστυνομνία έφτασε στα ίχνη τους

Μετά την τυχαία ανακάλυψη του πτώματος η αστυνομία άρχισε έρευνες και κατόρθωσε να συλλάβει τον μοναδικό δράστη που δεν είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Σήμερα στον δεύτερο βαθμό της δίκης παραδέχθηκε την αρπαγή και την απαγωγή, αρνήθηκε, ωστόσο, τον βασανισμό του θύματος.

Μέχρι και ο Πρόεδρος της έδρας δεν άντεξε και τον ρώτησε: «Μα καλά, δεν τον λυπηθήκατε; Τον δέσατε και τον αφήσατε να πεθάνει σαν το σκυλί;»

Σε πρώτο βαθμό ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού, ενώ τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και κατάφερε να μειώσει την αρχική ποινή, σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: in.gr