Το λάβαρο της… επανάστασης πιστεύουν ότι σήκωσαν και αυτή τη φορά ορισμένοι ιερείς, κηρύσσοντας «αντάρτικο» στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου για Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με αυστηρά μέτρα προστασίας για ιερείς και πιστούς, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ζωή όλων μας.

Θα περίμενε κανείς από ιεράρχες μεγαλύτερη υπευθυνότητα, πάντως, όταν πρόκειται για την υγεία του ποιμνίου τους…

Προς το παρόν, δύο ιερείς ανακοίνωσαν ότι θα αναστήσουν την ώρα που οι ίδιοι επέλεξαν.

Πρώτος στο «αντάρτικο», με Ανάσταση, ούτε στις 9, ούτε και στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά στις … 5 τα ξημερώματα, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης: «Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».
Και για όσους αναρωτιούνται γιατί στις 5 τα χαράματα, προφανώς, γιατί τότε λήγει η βραδυνή απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες…

Στην Κύμη ο δεύτερος «αντάρτης»

Μία πιο μεμονωμένη περίπτωση εμφανίστηκε στην Εύβοια, καθώς μία εκκλησία στο Δήμο Κύμης εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα κάνει Ανάσταση στις 12:00 το βράδυ.

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στους Ανδρονιάνους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Ιδού η ανακοίνωση που δημοσίευσε το evima.gr της Εύβοιας:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr