Μετά από δύο μήνες στη θάλασσα το διασωστικό πλοίο στο οποίο επιβαίνει ο έλληνας εθελοντής Ιάσονας Αποστολόπουλος πιάνει στεριά, αφού έμεινε 15 μέρες μεσοπέλαγα σε καραντίνα εξαιτίας κρουσμάτων που βρέθηκαν ανάμεσα σε πρόσφυγες που μετέφερε.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο ίδιος αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που αντιμετώπισαν οι διασώστες τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είδαμε δεκάδες ανθρώπους να πεθαίνουν από τη δίψα σε ακυβέρνητες βάρκες φαντάσματα…. Είδαμε τα ευρωπαϊκά κράτη να αφήνουν 52 ανθρώπους εγκλωβισμένους σε πλοίο που μεταφέρει ζώα να κοιμούνται στις κοπριές, σε κλουβιά που κοιμούνται αγελάδες. Είδαμε ανθρώπους να βουτούν στη θάλασσα από απόγνωση που η Ιταλία δεν τους έδινε λιμάνι για 10 μέρες. Είδαμε πάλι την Ευρώπη να καταδικάζει συνειδητά ανθρώπους σε θάνατο» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Η καραντίνα έληξε. Μετά από 2 μήνες στην θάλασσα μπορούμε να πιάσουμε στεριά. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι μεγάλη κούραση αλλά και βαθιά περηφάνια για όλους εκείνους και εκείνες που μαζί κατάφεραμε να ανοίξουμε μια ρωγμή και να φέρουμε εκατοντάδες ανθρώπους ζωντανούς στην Ιταλία. Αυτή είναι μια σύνοψη των τελευταίων εβδομάδων. Ο αγώνας συνεχίζεται!ΥΓ. Στο 1.58 είναι *αυτοκτονίας, όχι ανθρωποκτονίας.

Δημοσιεύτηκε από Iasonas Apostolopoulos στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Πηγή: in.gr