«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βεστάγκερ δεν συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα».

Αυτή την απάντηση έδωσε επισήμως έπειτα από ερώτηση του «Βήματος» η Αριάνα Ποντέστα, εκπρόσωπος Τύπου για θέματα ανταγωνισμού στο γραφείο της  Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ερωτηθείσα σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Euractiv», σύμφωνα με το οποίο η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύρια αρμοδιότητα την ψηφιακή εποχή και τον ανταγωνισμό, έθεσε Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέμα αποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δανή Επίτροπος εφέρετο να έχει θίξει το θέμα της ανάγκης άμεσης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος της Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης, δεδομένου ότι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων πολλές επενδύσεις μένουν στον αέρα.

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι η κυρία Βεστάγκερ συνέδεσε το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη με την εκταμίευση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ωστόσο, η κατηγορηματική διάψευση από το γραφείο της δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Πηγή: in.gr