Η Τουρκία προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, ζητώντας και τα ρέστα από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις δικές της προκλητικές ενέργειες και παράνομες πράξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Να είναι αντικειμενική»

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί να είναι μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε ως απάντηση στο προχθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οπως αναφέρθηκε και στο παρελθόν, οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση θα έπρεπε να απευθύνονται προς την ελληνική και την ελληνοκυπριακή διοίκηση, οι οποίες υπονομεύουν τα συμφέροντα της ΕΕ και αυξάνουν την ένταση, εκμεταλλευόμενες την αλληλεγγύη των χωρών μελών της, και όχι προς την Τουρκία που τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας» προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν παραιτούμαστε»

Η ΕΕ «βρίσκεται υπό την ομηρεία της χειραγώγησης και του εκβιασμού των δύο κρατών μελών» τονίζει ο Ακσόι.

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων της, ωστόσο, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις και να ανταποκρίνεται σε θετικά βήματα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr