Τις κατηγορίες περί μη συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Απαγόρευσης Δοκιμών Πυρηνικών Όπλων στην Ατμόσφαιρα, το Διάστημα και Υποθαλάσσια απορρίπτει η Μόσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ρωσία τηρεί αυστηρά το μορατόριουμ για τις πυρηνικές δοκιμές και εκπληρώνει όλες τις διατάξεις της Συνθήκης.

«Οι αμερικανικοί ισχυρισμοί ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει το μορατόριουμ πυρηνικών δοκιμών πραγματοποιώντας πειράματα τα οποία δεν πληρούν τα αμερικανικά πρότυπα «μηδενικής απόδοσης», δεν υποστηρίζονται από αποδείξεις. Επιπλέον, οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν τον αριθμό των δοκιμών το 2019 ή αν όντως πραγματοποιήθηκαν» δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι διεθνείς υποχρεώσεις της Μόσχας δεν συνεπάγεται συμμόρφωση με τα «αμερικανικά πρότυπα» για τις πυρηνικές δοκιμές.

«Αυτοί οι υπαινιγμοί φαίνεται ότι έχουν στόχο να αποσπάσουν την προσοχή την Συνθήκη Απαγόρευσης Δοκιμών Πυρηνικών Όπλων» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι αρνούμενες να επικυρώσουν τη Συνθήκη, οι ΗΠΑ την ωθούν στο χείλος της πλήρους κατάρρευσης.

Η Ρωσία εκτιμά ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να τερματίσουν το μορατόριουμ για τις πυρηνικές δοκιμές, σχολιάζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: in.gr