Επικοινωνία με όλους τους επικεφαλής των Πρεσβευτικών και Προξενικών αρχών της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης προκειμένου να διερευνήσει τα περιθώρια βελτίωσης των προξενικών υπηρεσιών και να καταγράψει τις ανάγκες των Ελλήνων της Διασποράς.

120 τηλεφωνικές επαφές

Μπορεί η πανδημία να έχει επιφέρει πολλούς περιορισμούς στην εκτέλεση των καθηκόντων του, λόγω κυρίως της αδυναμίας πραγματοποίησης ταξιδιών, όμως ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης δεν σταματά να αναζητά τρόπους, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε προγραμματισμένο κύκλο επαφών με όλους τους επικεφαλής των ελληνικών Πρεσβευτικών και Προξενικών αρχών του εξωτερικού. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 120 ατομικές τηλεφωνικές επαφές σε διάστημα 5 εβδομάδων, γεγονός που σχολιάστηκε πολύ θετικά στους κύκλους των στελεχών του Υπουργείου, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψιν ότι οι συνομιλίες είχαν διάρκεια, βάθος και ουσία.

Βελτίωση των προξενικών υπηρεσιών

Σκοπός του κ. Βλάση ήταν να έχει άμεση και λεπτομερή πληροφόρηση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει – ειδικά υπό το πρίσμα της πανδημίας – αλλά και να διερευνήσει τα περιθώρια βελτίωσης των προξενικών υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας στο εξωτερικό καταγράφοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των Ελλήνων της Διασποράς.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς νέα στελέχη της Κυβέρνησης να δικαιώνουν τις προσδοκίες του Πρωθυπουργού και στον τομέα ευθύνης τους να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με παλαιότερες πολιτικές. Και βέβαια, όλες οι επιτυχίες πιστώνονται στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: in.gr